2024. augusztus 3., szombat

Csehül bántak a csehek Szerbiával

A németek elleni első fordulós döntetlen után mindenképpen meglepetés, hogy Szerbia U21-es válogatottja nagyarányú, 4:0-s vereséget szenvedett el a házigazda ellen a csehországi Európa-bajnokságon. Az A csoport második fordulójában Prágában megrendezett találkozót Jan Kliment mesterhármasa döntötte el, Martin Frydek lőtte a negyediket. Szűk egy óra alatt beállították a végeredményt a csehek, akik a dánok elleni vereség után felélesztették továbbjutási esélyeiket, Németország ellen harcolhatják ki az utolsó fordulóban. A németek a Dánia elleni 3:0-val a kvartett élére ugrottak.

Szerbiának kedden este a dánok ellen mindenképp nyernie kell ahhoz, hogy reménykedhessen az elődöntős szereplésben.

U21-es Európa-bajnokság, Csehország, A csoport, 2. forduló: Szerbia–Csehország 0:4, Németország–Dánia 3:0. Az állás: 1. Németország 4, 2. Csehország 3 (5:2), 3. Dánia 3 (2:4), 4. Szerbia 1 pont.

Németország és Kína a nyolc között

A Kanadában zajló női vb első két nyolcaddöntőjét Németország és Kína nyerte meg, előbbiek Svédországot verték 4:1-re, utóbbiak Kamerun ellen nyertek 1:0-ra. A németeknél Anja Mittag kezdte a gólgyártást, majd Celia Šašić duplázott, a végén pedig Marozsán Dzsenifer is betalált. Mittag és Šašić egyaránt ötgólos, amivel vezetnek a góllövőlistán. A kínaiak győztes gólját Vang San-san szerezte.

Lapzártánk után játszották a brazil–ausztrál, a francia–dél-koreai és a kanadai-svájci párharcot, ma éjjel van műsoron a Norvégia–Anglia és az Egyesült Államok–Kolumbia találkozó, holnap éjjel a Japán–Hollandia meccsel zárul a nyolcaddöntős szakasz.

Női vb, Kanada, nyolcaddöntők: Németország–Svédország 4:1, Kína–Kamerun 1:0.

Chilei gólparádé, argentin kötelező

Az A csoport élén a házigazda Chile zárt a Copa América csoportkörében, miután a Bolívia elleni találkozót igen látványos játékkal 5:0-ra megnyerte, a B csoport első helyét Argentína szerezte meg, amely a harmadik fordulóban keveset mutatva is hozta a kötelező győzelmet a meghívottként szereplő Jamaica ellen Gonzalo Higuaín góljával.

Az A csoportból Bolívia is továbbjutott, a harmadik helyet az első pontjait Mexikó ellen megszerző Ecuador kaparintotta meg. A B jelű kvartettből Lionel Messiék mellett az 1:1-es döntetlent játszó Paraguay és Uruguay is továbbjutott, előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen. A negyeddöntőben Chile Uruguayjal csap össze, a többi párosítás a C csoport eredményeitől függ.

Copa América, Chile, 3. forduló, A csoport: Chile–Bolívia 5:0, Mexikó–Ecuador 1:2. A sorrend: 1. Chile 7, 2. Bolívia 4, 3. Ecuador 3, 4. Mexikó 2 pont. B csoport: Uruguay–Paraguay 1:1, Argentína–Jamaica 1:0. A sorrend: 1. Argentína 7, 2. Paraguay 5, 3. Uruguay 4, 4. Jamaica 0 pont. A negyeddöntő párosítása: Chile–Uruguay, Bolívia–C2, Argentína–A3/B3/C3, C1–Paraguay.