2024. augusztus 3., szombat
ZENTA

Ezüstérem Szlovákiából

A zentai labdarúgó-utánpótlás már évek óta részt vesz a szlovákiai Szencen a nemzetközi tornán, amelyet immár több időpontban és helyszínen rendeznek meg a különböző korosztályok számára.

A Zenta nemzedékei közül ezúttal az U11-es csapat érte el a legnagyobb sikert, miután július közepén a Blatnéban megrendezett versenyen a 2. helyet foglalták el. A zentai srácok a tűző napon összesen kilenc mérkőzést játszottak le, amelyből hatot meg is nyertek, így 2:1-re verték a Duslo Šalát, 1:0-ra a Senec első és 2:0-ra a Senec második csapatát, 1:0-ra a Ružemberokot, 6:2-re a Nova Dedinkát és 3:0-ra a Nyitrát. Az egyetlen komoly vereséget a Dunaszerdahelytől szenvedték el (6:0), amely a jelenlévők beszámolója szerint igen komoly játékerőt képvisel, s végül meg is nyerte a tornát. A Zenta mögött a Galanta lett a harmadik.

A Zenta csapata: Wolland Gergő, Luka Vilovski, Luka Timotijević, Fodor Márkó, Tóth Bojnik Denisz, Badis Balázs, Bojan Tomić, Mihalek Aleksandar, Simon Vilmos, Borsi Árpád, Bauenfeind Kristóf, Goran Milanović, Svetozar Stajić, Jovan Glišić, Pataki Georgina, Dušica Neško.

Ugyanebben a korosztályban rendezték meg Szabadkán a Fudbal 7 elnevezésű ligát, amelyet végül a szabadkai Arena nyert meg a Spartacus és a Zenta előtt.