2024. augusztus 3., szombat
LABDARÚGÁS

A Partizannak a grúz, a Videotonnak a walesi vagy a feröeri bajnok

Az Európa-ligában: MTK-Vojvodina

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei a svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája 1. és 2. selejtezőkörének, illetve az Európa-liga 1. selejtezőkörének párosítását. Ezek szerint a BL-selejtezőkbe a második körben bekapcsolódó szerb bajnok Partizannak a grúz Dila Gori, a szintén e körben csatlakozó magyar bajnok Videotonnak pedig a walesi The New Saints és a feröeri B36 Tórshavn párharcának győztese lesz az első ellenfele.

Az Európa-ligában az első selejtezőkörben lesz egy szerb–magyar párharc, az MTK az újvidéki Vojvodinát fogadja az első meccsen. A többi szerb és magyar csapat közül a Debrecen a montenegrói Sutjeskával, a Ferencváros a holland Go Ahead Eaglesszel, a Crvena zvezda a kazah Karjat Almatival, a Čukarički pedig a szlovén Domžaléval vív meg.

A BL-selejtezők első köre június 30-án, július 1-jén és július 7–8-án, második köre július 14–15-én és 21–22-én van műsoron, az Európa-liga-párharcok első meccseit július 2-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

Bajnokok Ligája, a 2. selejtezőkör párosítása: Partizan–Dila Gori, New Saints/B36 Tórshavn–Videoton. Európa-liga, az 1. selejtezőkör párosítása: MTK–Vojvodina, Debrecen–Sutjeska, Go Ahead Eagles–Ferencváros, Crvena zvezda–Karjat Almati, Domžale–Čukarički.