2024. augusztus 3., szombat

Elhunyt Fülöp Márton

A magyar válogatott tegnapi norvégiai pótselejtezője előtt szörnyű hír érte a magyar futballközeget, hiszen hosszan tartó súlyos betegséget követően csütörtök hajnalban, 32 éves korában elhunyt Fülöp Márton, korábbi magyar válogatott kapus.

A labdarúgónál 2013 júniusában rákbetegséget diagnosztizáltak, ezt követően megműtötték, és kemoterápiás kezelésre járt. Fülöp 2013 októberében boldogan újságolta, hogy átesett az utolsó kezelésen, 2014 februárjában pedig a Sunderland–Manchester City Ligakupa-döntő előtt nyilatkozott, akkor töretlenül hitt benne, hogy visszatérhet még a pályára: „Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is.”
Hosszan tartó betegséget követően csütörtök hajnalban végül alulmaradt a küzdelemben.
Fülöp 1992-ben a BVSC-ben kezdte labdarúgó-pályafutását, majd az MTK-ban mutatkozott be a felnőttek között. 2004-ben Angliába, a Tottenham Hotspurhöz szerződött.

Kölcsönjátékosként játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, amely 2007-ben végleg szerződtette. Szintén kölcsönben szerepelt ezt követően a Leicester Citynél és a Manchester Citynél is, 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt, majd a West Bromwich és az Aszterasz Tripolisz következett a sorban. A magyar válogatottban Lothar Matthäus kapitánysága alatt 2005. május 31-én, Franciaország ellen debütált, a címeres mezt 24 alkalommal húzhatta magára. 
A magyar válogatott játékosai is értesültek a hírről, poszttársa, Bogdán Ádám ezzel a Facebook-bejegyzéssel búcsúzott Fülöp Mártontól: „Nyugodj békében, Marci!”