2024. augusztus 3., szombat
LABDARÚGÁS

Király Gábor lett a pótselejtezők legjobbja!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta az Eb-pótselejtezők álomcsapatát, amelynek „kapujába” a Norvégia ellen nagyszerűen védő Király Gábor került, sőt ő lett a legjobb játékos!

„Magyarország az első meccsen idegenben legyőzte Norvégiát, köszönhetően többek közt Király remek védéseinek a híres mackónadrágban” – indokolta döntését az UEFA. Az UEFA nem csak az álomcsapatba rakta be Királyt: a válogatott kapusa lett az összes pótselejtező MVP-je, azaz legjobb és legértékesebb játékosa.

A pótselejtező álomcsapata: Király (Magyarország) – Sevcsuk (Ukrajna), Cesar (Szlovénia), Keogh (Írország), Fedeckij (Ukrajna) – Jarmolenko (Ukrajna), McCarthy (Írország), Forsberg (Svédország), Szeleznyov (Ukrajna) – Walters (Írország), Ibrahimović (Svédország).

Kialakult az Eb mezőnye

A négy legjobb csoportharmadik is továbbjut

Azzal, hogy kedden a visszavágókon Svédország megőrizte egy-, Ukrajna pedig kétgólos előnyét Dánia, illetve Szlovénia ellen, teljessé vált a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye, kialakult a december 12-i, párizsi csoportsorsolásra a kalapok összetétele is. A kijutott nemzeti együtteseket az úgynevezett UEFA-együttható alapján sorolták a kalapokba. Az már hétfőn az írek kijutásával biztossá vált, hogy a kontinensviadalon 44 év után ismét részt vevő magyarok a harmadikban kapnak helyet. A december 12-ei Eb-sorsoláson hat négycsapatos csoportot alakítanak ki. A kvartettekből az első két helyezett mellett a négy legjobb csoportharmadik jut tovább a nyolcaddöntőbe, s onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a kontinensviadal.

1. kalap: Franciaország (A csoport, házigazda), Spanyolország (címvédő), Németország, Anglia, Portugália, Belgium.

2. kalap: Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria, Horvátország, Ukrajna.

3. kalap: Lengyelország, Románia, Szlovákia, Magyarország, Svédország, Csehország.

4. kalap: Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország, Írország, Törökország.