2024. augusztus 3., szombat
szerbiai kupa

A Bežanija Szabadkán, vajdasági derbi Újvidéken

Ma folytatódnak a szerbiai kupa küzdelmei, négy vajdasági együttes is a továbbjutásért harcol majd a nap folyamán: a cél a legjobb nyolc közé kerülés. A szabadkai Spartacus és a pecsincei Donji Srem lép először pályára, előbbi hazai pályán fogadja a Bežaniját, utóbbi pedig az OFK Beograd vendégeként játszik, egyaránt 13 órai kezdettel. Két órával később kezdődik a nyolcaddöntő vajdasági rangadója, az újvidéki Vojvodinánál az Inđija vendégeskedik.

Az újvidékiek fiatal középpályása, a Mladost ellen 3:0-ra megnyert hétvégi bajnokin betaláló Mirko Ivanić szerint az akkor mutatott játékkal kell előrukkolniuk a kupában is: „Ugyanúgy kell játszanunk azon a meccsen, mint ahogy tettük a Mladost ellen. A kupa nagyon fontos számunkra ebben az idényben is, igyekszünk elhódítani a trófeát. Egyszerűen muszáj nyernünk, és továbbjutnunk a negyeddöntőbe.”

A két belgrádi nagycsapat közül a Voždovachoz látogató Partizan dolga ígérkezik nehezebbnek, a Crvena zvezda ugyanis otthon játszik a čačaki Boraccal. A kupaszabályzat úgy szól, hogy ha a rendes játékidőben nem születik döntés az összecsapásokon, akkor nincs hosszabbítás, hanem rögtön tizenegyespárbaj következik, annak nyertese jut tovább a március 2-ai negyeddöntőkbe.