2024. augusztus 3., szombat

Labdarúgás – Szerbiai kupa

Farkas továbbjuttatta a Spartacust

Tegnap délután lejátszották a szerbiai kupa nyolcaddöntőit, amelyeken négy vajdasági együttes is megpróbálkozott a továbbjutással: a Spartacus a felsőhegyi Farkas Dániel 89. percben lőtt góljával nyert 3:2-re otthon a Bežanija ellen, a vajdasági derbi Siniša Babić szabadrúgásgóljával a Vojvodina sikerét hozta az Inđija ellen, a pecsincei Donji Srem pedig nagyarányú, 5:0-s vereséget szenvedett az OFK Beograd vendégeként.

A Partizan Miroslav Vulićević borzalmas kéztörését követően Aboubakar Oumarou góljával 1:0-ra nyert a Voždovac vendégeként, a Jagodina a BSK Borčát győzte le 2:0-ra, az esti mérkőzések óriási meglepetése pedig az, hogy a C. zvezda hazai pályán kikapott a čačaki Boractól.

Szabadka: Spartacus–Bežanija 3:2 (2:1)

Városi stadion, 200 néző, vezette: Đokić (Užice). Góllövők: Mrkela a 16., Bogunović a 35., Farkas a 89., illetve Milić a 45+1., Govedarica a 86. percben.

Spartacus: Mirković, Uzoma, Jočić, Kovačević, Mrkela (Torbica), Milošević, Antonić, Ilić, Farkas, Bogunović (Fedin), Makarić (Tumbasević).

Bežanija: Manojlović, Rudan (Lazarević), Matović (Ivanović), Gojković, Govedarica, Brujić (Divac), Lukić, Živković, Milić, Jovanović, Rajović.

Farkas (balról) öröme a győztes gólja után (Dejan Vuković felvétele)

Farkas (balról) öröme a győztes gólja után (Dejan Vuković felvétele)

Helyzetekben bővelkedő, jó iramú mérkőzésen két perccel a vége előtt Farkas Dániel góljának köszönhetően a Spartacus bejutott a kupa következő fordulójába. Harmincöt percnyi játékot követően Mrkela és Bogunović góljaival kétgólos előnyre tettek szert a hazaiak. A vezetést Ilić két alkalommal is növelhette volna, de mindkétszer a kifutó Manojlovićba lőtte a labdát. Az első félidő végén a vendégek Milić szabadrúgásgóljával szépítettek, majd négy perccel a lefújás előtt Govedarica kiegyenlítette az állást. A Kék Galambok győztes gólja egy perccel a vége előtt született, amikor a belgrádi kapusról kipattanó labdát Farkas lőtte a hálóba.