2024. augusztus 3., szombat

Kizárták a Real Madridot

Kizárták a Real Madridot a labdarúgó Király Kupából, mert Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul játszott a fővárosi együttes szerdai mérkőzésén a Cadiz ellen - erősítette meg a Spanyol Labdarúgó Szövetség.

A 24 éves orosz szélső azért nem léphetett volna pályára a 3-1-re megnyert találkozón, mert az előző szezon elődöntőjében, amikor a Villarrealban szerepelt kölcsönjátékosként, begyűjtötte harmadik sárga lapját, az ezért járó büntetését azonban nem töltötte le.

Cserisev ennek ellenére játszott, sőt az első gólt is ő szerezte. Bár a szünetben - amikor kiderült az adminisztrációs hiba - lecserélték, a Cadiz megóvta a találkozót.

A Real Madrid korábban jelezte, hogy kizárás esetén fellebbezni fog, már csak azért is, mert a klubnál senki nem tudott az eltiltásról. Még maga a játékos is így nyilatkozott.

A fegyelmi testület bírája ez utóbbit különösen furcsállotta, meglepőnek nevezte, hogy egy játékos nincs tisztában azzal, hány sárga lapot kapott egy sorozatban.

„Olyan ez, mintha egy hivatásos autóvezető nem tudná, vagy nem emlékezne rá, hogy büntetőpontokat kapott" - mondta.

A Real Madrid és a Cadiz párharcának visszavágóját december 16-án játszanák Madridban, de arra a találkozóra jelen állás szerint nem kerül sor.