2024. augusztus 3., szombat
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Újabb blamázs, a Partizan kiesett!

Az Európa-liga-csoportkör utolsó fordulójában a Partizannak a győzelem, a döntetlen és minden egygólos vereség továbbjutást jelentett volna csütörtökön az Augsburg ellen Belgrádban, ám a fekete-fehéreknek sikerült ilyen körülmények között is kiesniük, hiszen a 90. percben lőtt góllal a német gárda 3:1-es sikert aratott, jobb gólaránnyal megszerezte az L csoport második helyét, és társult a már korábban továbbjutó Athletic Bilbaóhoz.

Pedig minden remekül indult a belgrádi együttesnek: hárompontos előnnyel várta az összecsapást, a játékosok tudták, hogy csak a kétgólos vagy annál nagyobb különbségű vereséget kell elkerülni, ráadásul a 11. percben Aboubakar Oumarou góljával a vezetést is megszerezték. Ekkor az Augsburgnak már három gól kellett a továbbjutáshoz. Ami össze is jött Markus Weinzierl csapatának, hiszen a Partizan futballistái a vezető gól után mindent megtettek azért, hogy ez megtörténjen. Visszahúzódtak, átadták a teret az ellenfélnek, a labdabirtoklásról teljesen lemondtak, amivel egyúttal hagyták, hogy az Augsburg rájuk erőltesse az általa diktált tempót. Erőt vett rajtuk az idegesség, veszekedtek Paolo Tagliavento játékvezetővel, elvesztették a fókuszt, majd a félidő utolsó momentumaként pontrúgásból gólt kaptak. A második játékrészt félénken és fegyelmezetlenül kezdték, a passzív, a labdás ember letámadását nem alkalmazó zónavédekezés gyorsan újabb német gólt eredményezett, az Augsburg az 50. percben már csak egy gólra járt a szenzációs továbbjutástól. Hogy sikerült is megvalósítania, azt az eddig az Európa-ligában remekelő Andrija Živković forrófejűségének is köszönheti, aki a 80. percben begyűjtötte második sárga lapját, a Partizant pedig továbblökte a lejtőn. Az utolsó előtti minutumban Darko Brašanac kihagyta a hazaiak utolsó nagy lehetőségét, az ellentámadásból pedig Raul Bobadilla eldöntötte nemcsak a mérkőzést, hanem a továbbjutás kérdését is.

A vereség után a Partizan-játékosok sírva fakadtak a pályán, Ljubinko Drulović, a csapat edzője nem jelent meg a sajtótájékoztatón, a klubvezetés pedig a meccs másnapján lemondott. Stefan Babović, a Partizan középpályása szerint kegyetlenül megbüntette őket az Augsburg a túlzottan félénk játékért: „A lehető legbrutálisabb és legkegyetlenebb módon ért véget ez a mese. A kontrajáték mellett döntöttünk, a vezetés után túlzottan hátrahúzódtunk, amit nem kellett volna.”

Az Európa-liga kieséses szakaszának sorsolása hétfőn lesz a svájci Nyonban, ahol a csoportkör 24 továbbjutóját és a BL-csoportkörből érkező nyolc együttest sorsolják össze, amelyek oda-vissza vágós rendszerben küzdenek majd meg a nyolcaddöntőbe jutásért 2016 februárjában.