2024. augusztus 3., szombat
SZABADKA

Ma ér véget az újévi kispályás torna

Szombaton lejátszották a negyeddöntőket, vasárnap este pedig az elődöntőket a Szabadkán zajló 43. újévi kispályás labdarúgótornán. A negyeddöntőkben minden mérkőzésen nagy harc folyt a pályán, két gólnál többel egyik csapat sem bizonyult jobbnak ellenfelénél. Az első negyeddöntőben az esélyesebbnek tartott Arena 3:1-re kikapott a szintén tapasztalt játékosokból álló Kuća Zdravlja együttesétől. A Visoki napon Sicilija és a Kraljevina Srbija csapatai egész a hajráig nem bírtak egymással, ekkor pár perc alatt a Kraljevina Srbija játékosai kétszer is a Sicilija hálójába találtak, és bekerültek a legjobb négybe. A legnagyobb csatát a két régi ismerős, a Real Impex Šeki enterijeri és a Prologis mérkőzése hozta. Az első húsz percet követően Popović és Rajkovača talált be a Prologis kapujába, amely csapatból csak Francišković volt eredményes, így a félidőben 2:1-es Šeki-előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatás harmadik percében Francišković szabadrúgásból kiegyenlítette az állást. A döntetlen eredmény egészen a 37. percig élt, akkor Desnica használt ki egy védelmi hibát, és megszerezte a Šeki csapatának a vezetést. Egy perccel később Guberinić is gólt ért el, és ezzel bebiztosította csapata győzelmét. A Jasimpex Superinfo és az apatini Česma invest találkozóján már a 4. percben vezetéshez jutott a Superinfo. Takács lövése a kapufáról Cvetković elé pattant, őt az apatini védők szabálytalanul választották el a labdától, és a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, és biztos lábbal lőtt az apatini hálóba. A gólt követően az apatiniak több nagy helyzetet hagytak ki, a Superinfo egy gyors ellentámadás után a Diósgyőrben játszó Takács révén megduplázta előnyét.

Mindkét elődöntő a vártnál simább mérkőzést hozott. Az elsőn a Kuća Zdravlja csapata már az első húsz perc után háromgólos előnyre tett szert, majd a második félidőben még két gólt lőtt, és 5:1-re verte a Kraljevina Srbija együttesét. A másik elődöntőben a Šeki enterijeri csapata már a 3. percben megszerezte a vezetést a Jasimpex Superinfo ellen, akik hiába támadtak többet, gólhelyzetbe csak elvétve kerültek. Gyors ellentámadásokból a második félidőben a fehér mezes Šeki csapata még háromszor vette be a Superinfo kapuját, amire Takács Tamáséktól válaszként csak egy gól érkezett.

Az újévi torna ma fejeződik be. Fél öttől az edzők és a szabadkai játékvezetők játszanak bemutató mérkőzést, a bronzmérkőzés 17 órakor kezdődik, 18.15-kor a Spartacus és az Arena 2004-ben született játékosai mérkőznek meg egymással, a torna döntőjére pedig 19 órától kerül sor.