2024. augusztus 7., szerda

Reménykedhet a Partizan?

A Bajnokok Ligája 3. selejtezős körének első mérkőzésén a belgrádi Partizan 2:1-es vereséget szenvedett a bulgáriai Razgradban, s ezzel némi reménye maradt a továbbjutásra a Ludogorec ellen. A mérkőzésen bemutatkoztak a hangzatos erősítések (Eric Djemba-Djemba – legnevesebb egykori klubja a Manchester United volt; az egykori jugoszláv válogatott Milan Obradović – Borussia Mönchengladbach; Filip Malbašić – Hoffenheim; Petar Grbić – Olympiakosz; Nikola Gulan – Fiorentina), de játékuk halvány volt, így van még mit dolgozni a csapaton.

A szerdai versenynapon egyébként egyik gárda sem szerzett megnyugtató előnyt, így izgalmasnak ígérkeznek a visszavágók.

Eredmények, 3. selejtezős kör, első mérkőzések: Ludogorec (bolgár)–Partizan (szerb) 2:1 (Marchelino 54., Alekszandrov 67., ill. Marković 49.), APOEL (ciprusi)–Maribor (szlovén) 1:1, Molde (norvég)–Legia (lengyel) 1:1, Salzburg (osztrák)–Fenerbahçe (török) 1:1, Celtic (skót)–Elfsborg (svéd) 1:0.

Nincs többé kúlai Hajduk

Kúlán bejelentették, hogy anyagi gondok miatt megszűnik a 101 éves múltra visszatekintő Hajduk focicsapat. A közgyűlés után Zoran Osmanić bejelentette, hogy kilépnek a Szuperligából, s a klub vezetőség nélkül marad, valamint a teljes első csapat is elhagyta az egyesületet. Arról még csak találgatnak, hogy a Szerbiai Labdarúgó-szövetség kit javasol majd a Hajduk helyére, de belgrádi információk szerint ez a fővárosi Voždovac lehet.

NB I.

A 2. forduló hétvégi műsora, péntek: Paks–Pécs. Szombat: Diósgyőr–MTK, Kaposvár–Kecskemét, Haladás–Győri ETO, Puskás Akadémia–Újpest. Vasárnap: Ferencváros–Videoton, Bp. Honvéd–Pápa, Debrecen–Mezőkövesd.

AUDI-KUPA

A házigazda Bayern és a Manchester City játsszák a döntőt az Audi-kupa elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán Münchenben, miután a bajorok 2:0 arányban legyőzték a Sao Paulót, az angolok pedig 5:3-ra nyertek a Milan ellen.

További felkészülési mérkőzések: Juventus–Everton 1:1 – tizenegyesekkel 5:6, Sochaux–Reims 0:0, Beşiktaş–Čukarički 0:0, Dynamo (Drezda)–HSV 4:0.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Bajsa: Bajsa–Krivaja 3:1 (31)

Bajsai pálya, 120 néző, vezette Nikolić (Szikics). Góllövők: Duljahi a 10., a 24., a 39., illetve Rajić a 43. percben.

Bajsa: Hajagos, Zsemberi, Tóth, Ćeran, Budai, Resanović, Martin, Hajnal, Duljahi, Milutin, Mezei. Játszottak még: Ivšić, Drašković, Mikita, Omanović, Rekecki, Ocsenás, Dragičević, Šušnjar, Nerac, Nestorović, Balog, Poznanović.

Krivaja: Banjanin, Sakradžija, A. Majkić, M. Majkić, Borenović, Bedžula, Tatalović, Jovanović, Rajić, Rahić, Kopunović. Játszottak még: Čvoro, Pešut, Sudžuković, Vukomanović, Bojić, Mihaljović.

A két csapat felkészülési mérkőzésén olyan küzdelem folyt, mintha bajnoki pontokért játszottak volna. Az első perctől kezdve nagy volt az iram, sőt néha a szabálytalanságok határát is átlépték a kemény szerelések, így Nikolić játékvezetőnek több alkalommal is fel kellett mutatnia a sárga lapot. Egy gyors ellentámadás után Duljahi vezetéshez juttatta a hazaiakat, attól a perctől a bajsaiak támadtak többet, ami meg is hozta az eredményét, mert Duljahi a 24. percben is a kapuba talált, sőt a 39. percben szintén ő egy remekbe szabott fejes góllal harmadszor is eredményes volt, amire négy perccel később csak Rajić tudott válaszolni.

Bale a Real Madridé?

A spanyol As a címoldalán jelentette be, hogy a Tottenham és a Real Madrid megegyezett a walesi Gareth Bale-lel kapcsolatban, s a spanyol királyi klub kész 120 millió eurót fizetni a kiválóságért. Ebbe viszont beleszámíthatnak olyan cserealapnak nevezhető játékosokat, mint Fabio Coentrao, Ángel di María és legújabban Álvaro Morata – korábban felvetődött Luka Modrić neve is –, akiket André Villas-Boas menedzser szívesen foglalkoztatna a csapatában.