2024. július 20., szombat

„Vajdasági” csapat Bácsalmáson

A 2022/2023-as idény első felében összesen 18 gólt szereztek a vajdasági magyarok a magyar labdarúgás első és második osztályában. Az NB II.-ben őszi bajnoki címet szerző Diósgyőr csapatában a sokáig sérüléssel bajlódó Könyves Norbert és a szintén moholi Szőke Adrián 2-2 gólig jutott, a szélső hátvéd posztján szereplő Farkas Dániel pedig egyszer volt eredményes. A miskolciak mögött némi meglepetésre a Pécs gárdája végzett a 2. helyen, a remekül védekező baranyaiaknál az ősz folyamán a törökkanizsai Rácz László viselte a csapatkapitányi karszalagot, aki egy góllal járult hozzá a piros-feketék sikeréhez. A 7. helyen végző Gyirmót gárdájánál Rusák Edvárd kapus hétszer volt kezdő, a tornyosi hálóőr legjobb meccse a Győr ellen városi rangadó volt, melyen csapata az ő remek védéseinek is köszönhetően 2:0-s győzelmet ünnepelhetett. A 8. pozíciót elfoglaló Csákvár együttesében az adorjáni Tiszától leigazolt Fejős Áron három gólt jegyzett, a 13. helyen áttelelő Kazincbarcikánál pedig a hórihorgas Takács Tamás egyszer iratkozott fel a góllövők közé.

A női NB I.-ben az MTK-t erősítő Vajda Orsolya védő létére két gólt is szerzett, a Csepel színeiben viszont Fekete Edina hatszor is megrezgette az ellenfelek hálóját. Az adai focistalány a csepeliek NB II.-es nagypályás csapatában és a kék-pirosak NB I.-es futsalcsapatában is egyaránt három gólt jegyzett.

A kilenc délvidéki játékossal felálló bácsalmási csapat

A kilenc délvidéki játékossal felálló bácsalmási csapat

Az elmúlt félszezonban a legtöbb vajdasági magyar játékost toronymagasan a bácsalmási PVSE foglalkoztatta, a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő klubnál ugyanis kilenc főt számlált a délvidéki légió: az oromi Körmöci Márk, a magyarkanizsai Nagy Zoltán, Szűcs Szasa és Crkvenjakov Dalibor, a csókai Csanádi István, a zentai Zsoldos Ákos, a moholi Denkovity Dorián, a hajdújárási Szalma Levente és a szabadkai Gabric Dávid szerezte az ősz folyamán a bácsalmásiak góljainak több mint felét (húsz találatból tizenhármat), a csapatot pedig a kispadról az oromhegyesi Teslić Igor irányította. A Ferencváros NB III.-as tartalékcsapatában az adai Pintér Dániel kétszer volt eredményes, míg a szintén harmadosztályú Dabas együttesében a kishegyesi származású Dudás Dániel egy gólig jutott.

Nyitókép: A kilenc délvidéki játékossal felálló bácsalmási csapat