2024. július 19., péntek

Kőkemény csoportban a TSC!

Tegnap koradélután az UEFA a monacói Grimaldi Forumban lebonyolította az Európa-liga, majd a Konferencia Liga főtáblájának sorsolását. A TSC-nek nem lesz könnyű dolga a második legerősebb kupasorozatban, a vajdasági együttes a Konferencia Liga legutóbbi győztesével, a West Hammel, a Freiburggal és a görög Olimpiakosszal került egy négyesbe. A sorsolást a helyszínen tekintette meg Zsemberi János, a topolyai klub elnöke, aki a Nemzeti Sportnak adott rövid interjújában elmondta, könnyebb csoportnak jobban örültek volna, ugyanakkor nem csüggednek, megpróbálnak a lehető legjobban helytállni. A csoportkör szeptember 21-én rajtol, a mérkőzéseket két-, illetve háromhetente, csütörtökönként rendezik.

Európa-liga, A csoport: West Ham, Olympiakosz, Freiburg, TSC. B csoport: Ajax, Marseille, Brighton, AEK. C csoport: Rangers, Betis, Sparta, Arisz. D csoport: Atalanta, Sporting, Sturm, Raków. E csoport: Liverpool, LASK, Saint-Gilloise (belga), Toulouse. F csoport: Villarreal, Rennes, Makkabi (H), Panathinaikosz. G csoport: Roma, Slavia, Sheriff, Servette. H csoport: Leverkusen, Qarabag, Molde, Häcken.

A Ferencváros az első kalapból várta a KL-sorsolását, a magyar együttes az F csoportba került, ahol ellenfele a Fiorentina, a Genk és a Čukarički lesz. Az E liga csoportkörét az Európa-ligával megegyező rendszerben, azonos dátumokon bonyolítják le.

Konferencia Liga, A csoport: Lille, Slovan, Olimpija, Klaksvík. B csoport: Gent, Makkabi (TA), Zorja, Breidablik. C csoport: Dinamo (Z), Viktoria, Asztana, Ballkani. D csoport: Bruges, Bodø, Beşiktaş, Lugano. E csoport: AZ Alkamaar, Aston Villa, Legia, Zrinjski. F csoport: Ferencváros, Fiorentina, Genk, Čukarički. G csoport: Eintracht, PAOK, HJK, Aberdeen. H csoport: Fenerbahçe, Ludogorec, Spartak (T), Nordsjælland.