2024. július 19., péntek

Szentek a halálcsoportban!

Csütörtök este a Monacóban megrendezett UEFA-gálán kisorsolták a Bajnokok Ligája csoportbeosztását. Ezúttal az F jelű négyes bizonyult a halálcsoportnak, amelyben a francia, a német az olasz és az angol bajnokság egy-egy élcsapata is jelen van, és nehéz megtippelni, hogy a PSG, dortmundi Borussia, Milan, Newcastle kvartett közül melyik kettő jut a nyolcaddöntőbe. A Crvena zvezda a G csoportba került, amelyben ellenfelei a címvédő Manchester City, a Leipzig és a Young Boys lesz. A sorsolás érdekessége, hogy minden csoportba került olyan csapat, amely legalább egyszer megnyerte a legrangosabb európai kupát.

Az UEFA-gálán kiosztották az előző idény legjobb labdarúgóinak és edzőinek járó díjakat is. A férfiaknál Erling Haaland, a Manchester City gólvágója, míg a nőknél Aitana Bonmati, a Barcelona BL-győztes labdarúgója érdemelte ki a legjobbnak járó díjat. Az edzőknél Pep Guardiola, a Manchester City és Sarina Wiegman, az angol női válogatott edzőjének munkásságát díjazták. Elnöki különdíjban Miroslav Klose részesült.
A BL csoportbeosztása, A csoport: Bayern München, Manchester United, Köbenhavn, Galatasaray. B csoport: Sevilla, Arsenal, PSV, Lens. C csoport: Napoli, Real Madrid, Braga, Union Berlin. D csoport: Benfica, Inter, Salzburg, Real Sociedad. E csoport: Feyenoord, Atlético Madrid, Lazio, Celtic. F csoport: PSG, Borussia (D), Milan, Newcastle. G csoport: Manchester City, Leipzig, Crvena zvezda, Young Boys. H csoport: Barcelona, Porto, Sahtar (D), Antwerpen.