2024. július 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

A „könnyen” nyerhető mérkőzés

Ma este lesz a legegyszerűbb dolga a Crvena zvezdának, ha mérkőzést akar nyerni a BL főtábláján, a piros-fehérek ugyanis a G csoport második fordulójában a svájci Young Boys együttesét látják vendégül Belgrádban. Barak Bakhar legénysége két héttel ezelőtt ígéretes játékot és első félidőt mutatott a Manchester City otthonában, de a trófea címvédője a térfélcsere után bedarálta a szerb fővárosiakat, és 3:1-re megfordította a meccset. Ha a Zvezda ezúttal is képes lesz előrukkolni azzal az első félidei védelemmel, miközben támadásban képes lesz feltörni a kemény, de a Citynél nyilvánvalóan jóval gyengébb berniek defenzíváját, akkor eséllyel pályázhat akár a három pont megszerzésére is. Ennek azért lesz nagy jelentősége, mert a Leipziggel kiegészülő csoportból a harmadik, Európa-ligás folytatást érő hely megszerzése a reális cél, ehhez pedig minden bizonnyal a Young Boyson keresztül vezet az út – hacsak nem történik egészen valószínűtlen csoda a további találkozókon.

Az est további kínálatából a Leipzig–Manchester City párharc mellett a Borussia és a Milan dortmundi derbije érdemel kiemelést, de érdekes lehet a PSG vendégszereplése is a Newcastle otthonában, ahol a Szarkák könnyen borsot törhetnek az utóbbi időben sokat botló párizsiak orra alá.

Angol bajnokság, 7. forduló: Fulham–Chelsea 0:2. Az élcsoport: Manchester City 18, Tottenham és Arsenal 17, Liverpool 16 pont stb. Olasz bajnokság, 7. forduló: Sassuolo–Monza 0:1, Torino–Verona 0:0, Fiorentina–Cagliari 3:0. Az élcsoport: Inter és Milan 18, Napoli és Juventus és Fiorentina 14 pont stb. Spanyol bajnokság, 8. forduló: Las Palmas–Celta Vigo 2:1. Az élcsoport: Real Madrid 21, Barcelona 20, Girona 19, Atlético Madrid (–1) 16 pont stb.