2024. július 19., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Kuznyecov és a teljes dominancia

Várakozáson felül kezdte az újonc Diósgyőr a bajnokságot. Nyolc fordulót követően a miskolci csapat a harmadik helyen áll, és mindössze két pont választja el a listavezető Ferencvárostól – igaz, ez utóbbi eggyel kevesebb mérkőzést játszott le. Vasárnap magabiztos játékkal, a Kecskemétnek esélyt sem adva jutott három ponthoz a Diósgyőr, de a csapat vezetőedzője, Szergej Kuznyecov így sem volt teljesen elégedett. „Természetesen mindig vannak apróbb módosítások attól függően, hogy ki ellen lépünk pályára. Mindennap a saját játékunkat gyakoroljuk, és azt igyekszünk a pályán megvalósítani, de alkalmazkodunk az aktuális ellenfélhez és a rivális futballisták stílusához. Még nem vagyok teljesen elégedett a csapatommal, mert minden találkozón vannak olyan időszakok, amikor kicsit visszavesznek, és az ellenfél akarata érvényesül. Ezen szeretnénk még javítani. A szurkolók szép játékot, támadófocit akarnak látni, mi pedig igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Örülünk, hogy egyre többen érdeklődnek a DVTK meccsei iránt, és egyre többen jönnek ki a stadionba, akár családtagokkal együtt. Nagyon nehéz meccsre számítok idegenben az Újpest ellen, mi a magunk részéről megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy a saját játékunkat tudjuk megvalósítani, és szép eredményt érjünk el.” Szombaton kiderül, a miskolci csapat játékosainak sikerül-e megfelelniük a mester óhajának…

Vasárnap nehéz mérkőzés vár a Ferencvárosra is, amely a bajnokságot jól kezdő, ám a múlt héten három bajnokiját elvesztő Debrecent fogadja. A Lokinál természetesen fogadkoznak, hogy a rangadóra összekapják magukat. Ami a problémákat illeti, érdekes nyilatkozatot tett Makrai Balázs, a DVSC Zrt. cégvezetője: „Vannak olyan hátráltató tényezők, amelyek az előző szezonban nem voltak. Gondolok itt a sérülésekre, most éppen a tengelyből estek ki fontos játékosok, akiknek pótlása a legnehezebb, hiszen korábban volt olyan, hogy a most hiányzó játékosokkal pótoltuk azokat, akik onnan kiestek. Ez most problémát okoz, hiszen belső védőkre, védekező középpályásokra sem számíthatunk, korábban Ferenczi János is hosszabb ideig sérült volt. A jó hír az, hogy belátható időn belül, előbb-utóbb mindenki visszatérhet. A kívülállók számára is érzékelhető, hogy vannak olyan tényezők is, amelyekre nincsen ráhatásunk, és amelyekből mostanában nem mi jöttünk ki jól. Úgy, ahogy magunktól, másoktól is szeretnénk kérni minden egyes fordulóban a következetességet. Az elmúlt meccseinken ugyanolyan játékhelyzetekben nem ugyanazok a döntések születtek, amelyek mindkét esetben döntően befolyásolták a mérkőzés kimenetelét, sajnálatos módon egyik esetben sem a javunkra. Az elmúlt heti eredményektől függetlenül mind a csapat, mind a stáb irányában teljes a bizalom a vezetők, a tulajdonos részéről, amelyet elnökünk az Újpest elleni mérkőzés előtt meg is erősített mind a stáb, mind a játékosok felé.”

Kérdés, hogy a játékvezetők irányába finoman megfogalmazott kritikát értik-e az illetékesek, s ha igen, az vajon változtat-e majd a véleményes esetek megítélésében. Az kevéssé valószínű, hogy adott esetben a játékvezetők pont a Groupama Arénában kezdenek el kompenzálni a Debrecennek… A Kisvárdánál már annak is örülnek, hogy végre sikerült megoldaniuk a gyepszőnyeg gombás fertőzése okozta gondokat, így a válogatottszünetet követően október 21-én már hazai pályán fogadhatják a Mezőkövesdet. Addig persze még Felcsúton le kell játszaniuk sorozatban kilencedik (!) idegenbeli bajnokijukat. A csapatnak nem tett jót a sorozatos utazás sem a pontszámok, sem a csapatmorál tekintetébem. Kérdéses, hogy a kéthetes szünet alatt mennyire lehet majd rendezni a sorokat…

Vasárnap a Fehérvár–MTK találkozón kiderül, hogy a székesfehérváriaknál a Kisvárda legyőzése csak egyszeri fellángolás volt-e, vagy a gödörből való kikecmergés első lépése.

A hétvége programja, péntek: Puskás Akadémia–Kisvárda (20.30). Szombat: Mezőkövesd–Zalaegerszeg (12.45), Újpest–Diósgyőr (16.15), Kecskemét–Paks (20.30). Vasárnap: Fehérvár–MTK (13), Ferencváros–Debrecen (16.30).