2024. július 19., péntek

FRISSÍTETT – Derekas helytállás, nagy küzdelem

Az Európa-liga csoportkörének második fordulójában a TSC kiváló jétékkal 2:2-es (0:1) döntetlent ért el a görög Olympiakosszal szemben, így megszerezte első pontját a csoportban.

A hazai csapat a 17. percben került hátrányban, amikor Masouras révén a vendégek megszerezték a vezetést. A TSC a kapott gól ellenére nem tört le és több ígéretes helyzetet is összehozott, de egygólos vendégelőnnyel ért véget az első félidő.

 

Tóth Péter felvétele

Tóth Péter felvétele

A második játékrészben Daniel Podence révén az 57. percben a vendégek már két góllal vezettek, azonban a TSC rövid időn belül a 63. percben Ifet Đakovac góljával szépített.

A TSC játékosai ezt követően fokozták az iramot és több helyzetet is kidolgoztak, majd a 72. percben a hazai együttes emberelőnybe került, miután egy szabálytalanságot követően a játékvezető kiállította az Olympiakosz játékosát, Andreas Ntoi-t.

Žarko Lazetić vezetőedző Mirčevski és Sós beküldésével próbálta frissíteni a támadósort, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis a 90. percben Miloš Pantović találatával a TSC kiegyenlített. A mérkőzés végéig még több helyzet is kialakult a vendégek kapuja előtt, de végül az eredmény változatlan maradt.

Nyitókép: Tóth Péter felvétele