2024. július 19., péntek

FRISSÍTETT: A magyar válogatott 1:0-ás vezetése után 2:1-re húzott el – VIDEÓ

Megkezdődött a magyar–szerb labdarúgó összecsapás

Megkezdődött a magyar és a szerb labdarúgó-válogatott összecsapása a budapesti Puskás Arénában. Szeptemberben Varga Barnabás és Willi Orbán góljaival a magyar válogatott nyert 2–1-re Belgrádban, így nem csoda, ha a szerb válogatott győzelemre hajt.

Rossi a szerbekkel kapcsolatban a mérkőzés előtt a következőket mondta: „Nem ijeszt meg bennünket, hogy a szerbek játékoskerete értékesebb, több a topligás játékosuk. A magyar válogatott legfontosabb sajátossága, amiért a szurkolóink is megbecsülnek bennünket, hogy a srácokban erős a vágy, hogy megméressék magukat, nagy bennük a küzdeni tudás, és már többszörösen bizonyították, senkitől sem félnek. Nem áll fent annak a kockázata, hogy elbizakodunk.”

Dragan Stojković szövetségi kapitány a szerb labdarúgó-válogatott szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte a szombati, magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.

– Maximálisan fel vagyunk készülve, fizikálisan, taktikailag, és mentálisan egyaránt. Magas szinten dolgoztunk és sokat készültünk erre a kulcsfontosságú meccsre, mert közel vagyunk a céljaink eléréséhez – mondta a pénteki sajtótájékoztatóján a szakvezető, aki elárulta, Miloš Veljković, a Werder Bremen védője kisebb sérülése miatt biztosan nem játszhat a magyar fővárosban, de kedden Montenegró ellen már talán bevethető lesz.

A szerb válogatott Tadić és Kostić nélkül lépett a pályára, de 20:45-kor indíthatta a mérkőzést a kezdőrúgással. A 20. percben a hazai közönség nagy örömére Magyarország 1:0-ás vezetéshez jutott Varga Barnabás góljának köszönhetően. Nego kapott remek indítást Sallaitól, védőjét megelőzve a szerb kapuig robogott, majd középre passzolt Vargához, aki 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 

Nem sokat kellett várnia az egyenlítő gólra, a 33. percben Pavlović talált a hálóba, majd villámgyorsan, egy perccel később Sallai talált a hálóba, 2:1-es vezetéshez juttatva a magyar csapatot.

 

Nyitókép: Nemzeti Sport