2024. július 19., péntek

Szerbia-Montenegró: 3:1

Nagy lépést tett a labdarúgó Európa-bajnoki részvétel felé a szerb válogatott, miután a selejtező 8. fordulójában, 25 ezer néző előtt 3:1-re legyőzte Belgrádban Montenegrót.
A szerbek a 9. percben megszerezték a vezetést, amikor a csapat gólgyárosa, Aleksandar Mitrović talált be a vendégek hálójába, a montenegróiak azonban még az első félidőben, a 36. percben kiegyenlítettek Stevan Jovetić bivalyerős lövése után.
A szünet után a szerb együttes mezőnyfölényben játszott, és rövid idő alatt kétszer is a hálóba talált: a 74. percben a topolyai Dušan Tadić passza után Mitrović lőtt közelről a hálóba, majd három percre rá Mitrović passzolt Tadićhoz, aki beállította a 3:1-es végeredményt.
A G-csoport táblázatán Magyarország 14 ponttal vezet, amely ma este 2:2-es döntetlent játszott Litvániában, majd Szerbia következik 13, Montenegró 8, Litvánia 6 és a sereghajtó Bulgária 2 ponttal. A jövő évi, németországi Eb-re az első kettő helyezett jut ki.
Az Európa-bajnoki selejtező novemberben ér véget. Szerbiára akkor a bolgárok elleni, hazai mérkőzés vár, míg Montenegró Litvániát fogadja, majd Budapestre utazik.
Szerbia: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković (Babić), Gudelj (Maksimović), Ilić (S. Milinković-Savić), Mladenović (Kostić), Tadić, Lukić (Samardžić), Mitrović.
Montenegró: Mijatović, Tuci (Mugoša), Savić, Tomašević, Marušić, Janković, Kuč, Camaj (Jovović), Vukčević (Radunović), Krstović, Jovetić.

Nyitókép: kurir.rs