2024. július 18., csütörtök
HAZAI LABDARÚGÁS

Kiesett az adorjáni Tisza

Hatodik helyen zárt a Bajsa – Az adai AFK megleckéztette a bajnokesélyest

SZERB LIGA – VAJDASÁG

Sajkásszentiván: Borac–Tisza 0:0
Borac-stadion, 150 néző, vezette: Petrović (Mitrovica).
Borac: Todić, Pavlović, Paroški (Petrović), Maksimović, Bursać, Gojković, Ljubojević (Bugarin), Grgić, Tedić (Rakić), Malešević, Mirković.
Tisza: Vojvodić, Pronek, Kostić, Viola, Slavuljica, Mészáros, Svitić, Tomić (Lekaj), Kudrić, Šveljo, Torbica.

A Tisza helyzetén a győzelem sem segített volna, hiszen a házigazda három ponttal megelőzte az utolsó forduló előtt, ráadásul jelentősen jobb volt a gólaránya is. Az adorjáni együttes a 12. helyen zárta a küzdelmeket, és kiesett a Szerb Liga vajdasági csoportjából.

A 30. (utolsó) forduló: Borac–Tisza 0:0, Kabel–OFK Bačka 2:2, Dinamo–Radnički (N) 1:2, Podunavac–1. Maj 8:1, Kikinda–Železničar 1:1, Sloven–Omladinac 2:0, Naftagas–Becse 2:2, Hajduk–Jedinstvo 1:3.

VAJDASÁGI LIGA – ÉSZAK

Bajsa: Bajsa–Sloga 1:1 (1:0)
Bajsai pálya, 110 néző, vezette Kuzmanović (Kúla). Gólszerzők: Nagy T. a 25., illetve Vukas az 58. percben.
Bajsa: Šmit, Šević, Varga, Nagy T., Krivokapić, Batori (De. Rahić), Nagy O., Pavićević (Vučković), Marinković, Savin, Morović (Da. Rahić).
Sloga: Tumara, Andrić, Radosavljević, Milošević (Ninković), Antunić (Rašković), Vukas, Vemić, Mitrović, Konjović (Prodanović), Purić, Rajcsányi.

A bajnoki címet már korábban bebiztosító vendégek az elejétől támadóan léptek fel, a hazaiak azonban egyenlő ellenfélként jól állták a sarat, veszélyes támadásokat is vezettek. A 25. percben Nagy Tamás meg is szerezte a vezetést csapatának. A bajsaiak azt követően is valamivel többet birtokolták a labdát, de a félidő végéig több gól nem esett. A második játékrészben kiélezettebb volt a küzdelem, a játékvezető néhány sárgát is kiosztott. Az 58. percben Vukas egyenlített.

A 75. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, Marinković mintegy 20 méterről a felső lécet találta el. A nagy harcban, pár perccel a vége előtt Radosavljević a második sárgáját is megkapta, az utolsó perceket emberelőnyben játszotta a Bajsa, de gól már nem esett. A találkozó kezdete előtt Piri Ottó, a Bajsa vezetőedzője Palágyi Szabolcs klubelnöktől vehette át a 150-es mezt, ugyanis a szakember ennyi alkalommal irányította már a gárdát a kispadról.

A 30. (utolsó) forduló: Hercegovac–Vrbas 0:3, Bácska 1901–Đurđin 2:1, Bajsa–Sloga 1:1, Vojvodina–Solunac 0:5, Mladost (BP)–Preporod 7:0, Mladost APA–Mladost (T) 2:0, Ravangrad–Hajduk 1:1, Obilić–Radnički 0:1.

SZABADKAI LIGA

Ada: AFK–Tomislavci 4:2 (2:1)
Rekreációs központ, 100 néző, vezette: Vukanović (Szabadka). Góllövők: Mijić a 31., Bálint a 44. és a 82. és Pintér a 65., illetve Pjevač a 18. és Bagić a 75. percben.
AFK: Đukić (Avdulahi), Doroslovački, Mezei, Popov (Vujić), Győri, Hajdú, Mijić (Varsi), Pintér, Lajkó (Cvitkó), Segedinski, Bálint.
Tomislavci: Onhaus (Ivšić), Nedić, Jakab, Bilbija (Bagić), Đumić, Pjevač, Barna, Duljai, Novaković (Ivanković), Kuveljić, Bakić.

A találkozó inkább edzőmérkőzésre hasonlított, az adai csapat ezúttal is igazolta kitűnő formáját, és újabb magabiztos sikert jegyzett. Az esélyesebb vendégek részéről viszont elmaradt a jó teljesítmény, szinte semmit sem mutattak abból, ami miatt a tabella második helyén állnak. A vendégcsapat egy védelmi hibát kihasználva szerezte meg a vezetést – Pjevač lövésével meglepte Đukićot, majd Mijić egyenlített szabadrúgásból. Bálint ezúttal is jókor volt jó helyen, és kétszer is betalált közelről. Pintér is eredményes volt, hatalmas gólt lőtt mintegy 20 méterről a jobb alsó sarokba. A játékvezető nem állt feladata magaslatán, engedte a férfias, kemény játékot, de időnként érthetetlen ítéleteket hozott, vagy a sípja néma maradt.

Csóka: Csóka–Jadran 5:2 (3:1)
Csóka-pálya, 150 néző, vezette: Matić (Óbecse). Góllövők: Božić a 19., a 33. és a 35., Zekobvić a 82. és Glišić a 87., illetve Žmukić a 42. és Radulović az 55. percben.
Csóka: Triznya, Zeković, Božić, R. Vuković, Sárközi, Galešev, Đuza (Budovalčev), Baštovanov (Glišić), Perišin, S. Vuković (Pantelin), Piri.
Jadran: Popčević, Spremo, Brezović, Laban, Bobić, Martinović (Glendža), Žmukić, Vukotić, Radulović, Balać (Balać), Matković.

A csókaiak remek játékkal rukkoltak elő az idény utolsó hazai találkozóján. Božić mesterhármasának köszönhetően a szünetig behozhatatlannak tűnő előnyt szereztek. A Jadran szépíteni tudott, sőt fel is zárkózott 3:2-re, ám a csókaiak a végjátékban bebiztosították a győzelmet.

A 29. forduló: Csóka–Jadran 5:2, Proleter–Srbobran 0:2, Sutjeska–Vinogradar 1:0, Višnjevac–Zenta 2:0, AFK–Tomislavci 4:2, Napredak–Jedinstvo 2:1, Tavankut–Budućnost 3:2, Njegoš–Iskra 3:1.

A következő forduló (június 8-án): Jadran–Njegoš, Iskra–Tavankut, Budućnost–Napredak, Jedinstvo–AFK, Tomislavci–Višnjevac, Zenta–Sutjeska, Vinogradar–Proleter, Srbobran–Csóka.

 

Nyitókép: Piri Ottó (balról) és Palágyi Szabolcs (Fotó: Tóth Péter felvétele)