2024. augusztus 21., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Könnyed győzelmek Olaszországban

A hétvégi meglepetésekkel ellentétben hétfőn este már eredmények születtek Olaszországban. A Lecce, bár jól kezdett az Atalanta ellen, végül mégis nagyarányú vereséget szenvedett, a Juventus pedig hazai pályán könnyedén győzte le az újonc Como csapatát, amely nem sok veszélyt jelentett a zebramezesek kapujára. Spanyolországban a forduló rangadóján a Villarreal az Atlético Madridot látta vendégül. A sárga tengeralattjáró az első félidőben kétszer is megszerezte a vezetést, de a szünetig a matracosok mindkétszer válaszolni tudtak. A második játékrész már jóval gyengébb színvonalú volt, az eredmény már nem változott, így a csapatok megosztoztak a pontokon.
Eredmények, angol bajnokság, az 1. fordulóból: Leicester–Tottenham 1:1. Olasz bajnokság, az 1. fordulóból: Lecce–Atalanta 0:4, Juventus–Como 3:0. Spanyol bajnokság, az 1. fordulóból: Valladolid–Espanyol 1:0, Villarreal–Atlético Madrid 2:2.

Gündogan visszavonul a válogatottól

Visszavonul a nemzetközi szerepléstől Ilkay Gündogan, a német válogatott csapatkapitánya. A 33 éves középpályás hétfőn jelentette be, hogy már több hete fontolgatta a válogatott szerepléssel kapcsolatos jövőjét.
„Büszkén tekintek vissza arra a 82 válogatott mérkőzésre, amit a hazám színeiben játszottam. Erre a számra még gondolni sem mertem volna, amikor 2011-ben bemutatkoztam a nemzeti együttesben” – írta közösségi oldalán a Barcelona játékosa, aki 19 gólt szerzett német mezben, s ezek közül az utolsót éppen a magyar válogatott ellen érte el június 20-án a nyári kontinensbajnokság csoportkörében.
„Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságon csapatkapitányként vezethettem a német válogatottat” – írta Gündogan, aki a németek mind az öt Eb-mérkőzésén pályára lépett, utolsó meccse a negyeddöntő volt, amelyben hosszabbítás után kaptak ki a későbbi győztes spanyoloktól.

Henry is távozik

Thierry Henry távozik az olimpiai ezüstérmes francia U21-es labdarúgó-válogatott kapitányi posztjáról. A sportági szövetség (FFF) hétfői közleménye szerint a játékosként világ- és Európa-bajnok Henry személyes okokra hivatkozva mondott le pozíciójáról, noha jövő júniusig volt szerződése.
A házigazda francia együttes a fináléban hosszabbításban 5:3-ra kapott ki az aranyérmes spanyoloktól.

Mbappé 55 milliót kér a PSG-től

A nyáron a Real Madrid labdarúgócsapatához szerződött Kylian Mbappé 55 millió eurót követel korábbi klubjától, a Paris Saint-Germaintől. A francia Le Monde napilap keddi beszámolója szerint az összeg a világbajnok csatár áprilisi, májusi és júniusi fizetése, valamint a legutóbbi párizsi szerződésében szereplő „etikai bónusz” utolsó harmada. Mbappé hét idényt játszott a PSG-ben, mielőtt nagyjából két hónappal ezelőtt ingyen a Bajnokok Ligája-címvédő Real Madridhoz igazolt. A támadó a párizsiakkal hat francia bajnoki címet szerzett. (MTI/Reuters/dpa)