2024. augusztus 23., péntek
MAGYAR LABDARÚGÁS

Rossi: Új arcok, agresszívabb játékkal

Marco Rossi szövetségi kapitány azt ígérte, hogy a következő kerethirdetésnél lesznek új arcok a magyar labdarúgó-válogatottban, egyben jelezte, hogy a csapattól a jövőben agresszívabb játékot vár. Az 59 éves szakvezető az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményt összegezve úgy fogalmazott: „Arra számítok, hogy agresszívabb csapatot látok a pályán, olyat, amely magasabban szerez labdát, kevesebb területet hagy nyitva az ellenfél előtt. Nagyobb letámadással szeretném a játékot megközelíteni, sokkal inkább az emberre kell összpontosítanunk, nem a sávokra. Nem szabad félnünk az egy az egy elleni párharcoktól. Ez az út, ez a futball most.” Kiemelte, hogy a technikailag képzettebb játékosokat akkor lehet hibára kényszeríteni, ha nagyobb pressziót alkalmaznak velük szemben. „Hogy ezt megvalósíthassam, maximális együttműködés kell a játékosok részéről. Ennek szerintem nem lesz akadálya, mert mikor beszéltünk, láttam a játékosok szemében, hogy reagálni szeretnének a történtekre.”
Kitért korábbi nyilatkozatára, amelyben úgy fogalmazott, hogy nem élvezte egyetlen pillanatát sem az Eb-nek. Ezt úgy pontosította, hogy különösen az utolsó napok lelkiállapotára utalt, amikor más csapatok teljesítményén múlt a magyar továbbjutás, ami végül nem jött össze. A keddi kerethirdetést illetően azt mondta: a csapat magja ott lesz Telkiben, de lesznek újak is. Mint mondta, az Eb-n ő is hibázott, de szeptembertől más lesz a helyzet: „Belenyúltam úgy a mezőnybe, hogy olyan játékosokat küldtem pályára, akik nem játszanak rendszeresen együtt. Nem hívhatok meg három-négy olyan futballistát, aki nem játszik. Hozhatok egy-egy kivételt időnként, sajátos helyzetben, de ha valakinek nincsenek meg a percei, nem tudja felvenni a ritmust és hibákat követ el. Ebben az értelemben el kell ismernem, én is hibáztam. Ha ezt továbbra is elkövetném, az azt jelentené, nem vagyok képes tanulni a hibámból.”
Rossi kiemelte, továbbra is kiemelt jelentőségű a Nemzetek Ligája: „Fontos számunkra az NL, úgy kell megközelítenünk a sorozatot, mint egy vb-előselejtezőt, mert attól a helyezéstől, amit elérhetünk, függhet, milyen csoportba kerülünk a sorsoláson.”
A kerethirdetés kedden lesz. A Nemzetek Ligája A divíziójában szereplő magyar válogatott szeptember 7-én Düsseldorfban a németek vendégeként kezdi meg a sorozatot. A csoportban Hollandia és Bosznia-Hercegovina válogatottja szerepel még. (MTI)