2024. augusztus 27., kedd
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Ha a sztároknak nem megy…

A spanyol bajnokság 2. fordulójában is csak szenvedett a Real Madrid világverőnek beharangozott, Vinícius Júnior, Kylian Mbappé, Rodrygo fémjelezte támadótriója. A Valladolid elleni találkozó második félidejének elején Federico Valverde szabadrúgásgólja hozta meg az áttörését. A sztárok ugyanakkor a későbbiekben sem tudták lezárni a találkozót. Ez a feladat a csereként beállt Brahim Díazra és Endrickre hárult, akik sokkal veszélyesebbnek bizonyultak nagynevű társaiknál, és egy-egy találattal járultak hozzá csapatuk sikeréhez. A spanyol bajnokság előző idényének meglepetéscsapata, a Girona egyelőre még csak árnyéka korábbi önmagának, a katalán csapat az Atlético Madrid vendégeként szenvedett sima vereséget.

A Liverpool rutinos győzelmet aratott a Brentford felett, és ugyanez elmondható Olaszországban a Napoliról is. A Roma viszont hazai pályán szenvedett meglepő vereséget az Empolitól.
A Nyíregyháza a pályaavatóján gólzáporos döntetlent vívott a Fehérvárral. A vendéglátó igencsak udvariasnak bizonyult, hiszen játékosai két öngólt is vétettek…
Angol bajnokság, 2. forduló: Liverpool–Brentford 2:0. Az élmezőny: Manchester City, Brighton, Arsenal és Liverpool 6 pont stb. Spanyol bajnokság, 2. forduló: Real Madrid–Valladolid 3:0, Leganés–Las Palmas 2:1, Alavés–Betis 0:0, Atlético Madrid–Girona 3:0. Az élmezőny: Celta Vigo, Barcelona 6, Atlético Madrid, Real Madrid, Villarreal 4 pont stb. Olasz bajnokság, 2. forduló: Fiorentina–Venezia 0:0, Torino–Atalanta 2:1, Roma–Empoli 1:2, Napoli–Bologna 3:0. Az élmezőny: Inter, Torino, Genoa, Udinese és Parma 4 pont stb. Francia bajnokság, 2. forduló: Nantes–Auxerre 2:0, Nice–Toulouse 1:1, Strasbourg–Rennes 3:1, Marseille–Reims 2:2. Az élmezőny: PSG, Lille, Monaco, Lens 6 pont stb. Német bajnokság, 1. forduló: St. Pauli–Heidenheim 0:2. Magyar bajnokság, 5. forduló: Nyíregyháza–Fehérvár 3:3 (Eppel 5., Kovácsréti 40., Babić 88., illetve Gradisar 45., Kovács 61. (öngól), Alaxai 85. (öngól)).

HAZAI LABDARÚGÁS
Rangadót nyert a Csantavér

A hétvégén elrajtolt a Szabadkai Városi Liga. A Csantavér győztes rangadóval nyitotta az idei szezont, vendégként 3:2-re legyőzte a tavalyi győztes Lokomotiva együttesét.
1. forduló: Lokomotiva–Csantavér 2:3, Vinogradar–Prozivka 2:0, Palics–Bikovo 3:2, Elektrovojvodina–Hajduk 7:0, Žednik–Solid 0:2, Mala Bosna–Kelebijska šuma 1:3. A következő forduló (szeptember 1-jén): Csantavér–Kelebijska šuma, Solid–Mala Bosna, Hajduk–Žednik, Bikovo–Elektrovojvodina, Prozivka–Palics, Lokomotiva–Vinogradar.
Szuperliga, a 6. fordulóból: Vojvodina–Napredak 1:2, OFK Beograd–Radnički 1923 3:5. Az élcsoport: Crvena zvezda 13, Partizan és Mladost 10 pont stb.
I. liga, a 4. fordulóból: Smederevo–Borac 3:2, Mačva–Radnik 1:0. Az élcsoport: Mačva 12, Grafičar 9, Mladost 8 pont stb.

Nyitókép: A csereként beállt Brahim Díaz szépen átemelte Karl Heint, a Valladolid kapusát / forrás: Beta/AP