2024. augusztus 30., péntek
LABDARÚGÁS

FRISSÍTETT - Szépített a TSC, 5:1-re nyert a Makkabi

A TSC ma hazai pályán fogadja a tel-avivi Makkabit, a mérkőzés tétje az Európa-liga csoportköre. A topolyai együttes az első, szombathelyi találkozón komoly, nehezen behozhatónak tűnő, 3:0-s hátrányba került.

Dean Klafurić több meghatározó játékosát nélkülözni kényszerül a visszavágón, a mester az Ilić, Vlalukin, Capan, Stevanović, Petrović, Pantović, Pejić, Radin, Đakovac, Ćirković, Lazetić kezdőnek szavazott bizalmat. A TSC ezúttal nem hagyatkozhat csak a korábban kiválóan működő védelemre és a gyors kontrákra, ezeknél többre lesz szükség a továbbjutást jelentő, minimum négygólos győzelmhez.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, kövessék folyamatosan frissülő helyszíni tudósításunkat!

21:03 Már vezet a Makkabi

A mérkőzés az Európa-szerte megrendezett találkozókhoz hasonlóan egyperces néma csenddel kezdődött a néhány nappal ezelőtt elhunyt svéd edzőlegenda, Sven-Göran Eriksson emlékére.

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

A játékvezető kezdő sípszóját követően nem is kellet sokat várni az első találatra, a 2. percben Henry Addo meg is szerezte a vezetést az izraelieknek...

21:07 Már 2:0 a Makkabinak

A Makkabi nem tétlenkedik, a 6. percben Addo ismét betalált...

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

21:13 A Makkabi nem lassít

Luka Capan 8. percben elszenvedett sérülését követően Klafurićnak már cserélnie kellett, Vukašin Krstić állt be. Nem kellett sokat várni a TSC első helyzetére sem, ám kimaradt. A Makkabi szinte azonnal büntetett, a 13. percben Asante használta ki a vendéglátó hibáját.

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

21:46  A félidőben 3:0 a Makkabinak

Erre senki sem számított (legkevésbé talán éppen a TSC nem), a Makkabi megállíthatatlanul tört előre minden támadásánál, a 18. percben csak a szerencse mentette meg egy újabb kapott góltól a topolyaiakat.

Húszpercnyi agóniát követően a TSC némileg rendezte sorait, valamivel összeszedettebben, ám még így is rengeteg hibával játszott, a támadások idő előtt elhaltak, az átadások pontatlanok voltak. A Makkabi visszavett a tempóból, a hazaiaknak ebben a szakaszban több terület jutott, a szépítés azonban nem jött össze.

A 35. percbena Makkabi közel járt az újabb találathoz, Ilić bravúrosan mentett szögletre.

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

A játékrész második felében már nagyjából kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, ám ez leginkább az izraeliek visszafogottabb iramának volt köszönhető. A TSC több helyzetet kialakított a hajrában, a sikeres befejezés azonban rendre elmaradt. A másik oldalon a Makkabi is többet hibázott, mint az elején, így a szünetre 3:0-ás vendég vezetés mellett vonultak a felek.

Klafurić mester talpa alatt vélhetően ég a talaj, nehéz lesz felráznia a játékosait...

22:14     4:0 a Makkabi javára

A szünetben a TSC vezetőedzője két helyen változtatott, Radin helyett Milosavljević érkezett, Lazetićet pedig Stanić váltotta. A félidő elején adódott is lehetőség a hazaiak előtt, ám a Makkabi védelme résen volt.

Az 53. percben Đakovac beadására Pantović ugrott a hosszúnál, fejese csak centikkel szállt a kapu mellé. Néhány minutummal később a Makkabi lőhetett kiváló helyről szabadrúgást, a sorfal azonban remek ütemben reagált.

Az 56. percben azonban már semmi sem tudta megmenteni a házigazdát az újabb góltól, Turgeman megszerezte a negyediket is az izraelieknek.

22:50 Szépített a TSC, 5:1-re nyert a Makkabi

A 60. percben Đakovacot Mboungou váltotta a pályán, a másik oldalon Žarko Lazetić is friss játékosokat küldött pályára.

A 65. percben Pantović bombája a keresztlécről vágódott a gólvonal elé, sokan már bent látták a labdát, sajnos azonban ez a lehetőség is kimaradt.

A gólcsendet a 89. percben újfent a Makkabi törte meg, Shahar 5:0-ra módosította az állást, majd a találkozót Mboungou találata zárta.

A TSC így 1:8-as összesítéssel zárta a rájátszást és a Konferencia Ligában folytatja a nemzetközi szereplést.

Nyitókép: Erős Kincses Krisztina felvétele