2024. augusztus 30., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Zvezda és a Slovan bravúrja

Szerda este kiváló meccseket, erőn feletti teljesítményeket és meglepetésgyőzteseket hozott a BL-selejtező visszavágója, amelynek szerbiai vonatkozása is volt, mert a Crvena zvezda egy halvány norvégiai szereplés után hazai pályán már az első félidőben Bruno Duarte büntetőjével ledolgozta az Bodø/Glimttel szembeni hátrányát, majd a második játékrészben Uroš Spajić remekbe szabott fejes góljával kiharcolta a főtáblára kerülést. Hasonló haditettet vitt véghez a pozsonyi Slovan is, amely a dán Midjylland ellen már 2:1-es vesztésre állt a szlovák fővárosban, de nem adta fel, az elkényelmesedett dánoknak még két gól bevarrt, s ezzel története során először jutott be a legjobbak társaságába.
A Partizan ugyanakkor a Gent vendégeként is vereséget szenvedett, így azt a nem mindennapi „bravúrt” hajtotta végre, hogy a BL selejtezőjéből indulva végül nemzetközi kupaszereplés nélkül maradt.
BL-selejtezők, 4. forduló, visszavágók: Qarabağ–Dinamo (Z) 0:2 (összesítésben 0:5), Crvena zvezda–Bodø/Glimt 2:0 (2:1), Slavia (P)–Lille 2:1 (2:3), Slovan (B)–Midtjylland 3:2 (4:3).
Konferencia Liga-selejtezők, 4. forduló, visszavágók: Başakşehir–St. Patricks 2:0 (2:0), Gent–Partizan 1:0 (2:0).
Spanyol bajnokság, 3. forduló: Athletic Bilbao–Valencia 1:0, Valladolid–Leganés 0:0, Atlético Madrid–Espanyol 0:0, Real Sociedad–Alavés 1:2. Az élmezőny: Barcelona 9, Villarreal 7, Celta Vigo 6, Atlético Madrid, Leganés 5 pont stb.

Nyitókép: Takács Dominik bravúros védéseire is szükség volt a Slovan továbbjutásához / forrás: Beta/AP