2024. szeptember 27., péntek

Stanojević lemondott

Aleksandar Stanojević, a Partizan vezetőedzője a Szuperliga 9. fordulójában a Crvena zvezdától elszenvedett csúfos, 4:0-s vereséget követően kedden lemondott tisztségéről. Úgy látszik, az örök riválistól hétfőn kapott zakó volt az utolsó csepp a pohárban, ami lemondásának benyújtására ösztökélte a szakvezetőt, hiszen eddig nem sok jóval kecsegtetett számára a szezon.

A fekete-fehérek a nemzetközi porondon a BL selejtezőjében kezdtek, ám hamar búcsúztak. Az Európa-liga kvalifikációjában sem jártak nagyobb sikerrel, majd a Konferencia Liga rájátszásában a belga Gent is túl nagy falatnak bizonyult, így már augusztusban véget ért számukra az európai szereplés.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hétfői örökrangadót komoly incidensek sorozata előzte meg, illetve követte. A Partizan szurkolói még szombaton betörtek a stadionba, felgyújtották a gyepet, és üvegszilánkokat szórtak szét a pályán, majd a hétfői, 4:0-s vereséget követően nekirontottak a hazai csapat öltözőjének, törtek-zúztak. Utóbbi során maga Stanojević is megsérült, nem csoda, hogy a távozás mellett döntött…

 

Nyitókép: Aleksandar Stanojević mindössze négy hónapot töltött a Partizan kispadján (Fotó: Beta/AP)