2024. július 22., hétfő
EURÓPAI KUPAPOROND

A szerencse most sem volt a Fradival

Második csoportmérkőzését is elvesztette a Ferencváros – ezúttal hazai pályán, a spanyol Betis ellen vérzett el a magyar bajnokcsapat. A két együttes közötti minőségi különbség a találkozó első félidejében még egyáltalán nem volt feltűnő, ennek ellenére a sevillaiak szerezték meg a vezetést a 17. percben Fekir révén, aki egy kiváló támadás végén közelről bombázott Dibusz hálójába. A bekapott gól után sem esett kétségbe a Fradi, stabil maradt a magyar csapat védekezése, helyzeteket alakítottak ki, aminek a 44. percben lett meg az eredménye: Uzuni használta ki az egyik Betis-védő elcsúszását, és 21 méterről a kapu bal oldalába tekert, amivel azonnal megváltozott a hazai csapat és a szurkolók hangulata. A fordulást követően azonban változtak az erőviszonyok, és úgy látszott, egyre inkább a spanyolok szándéka érvényesül. Elképesztő labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, folyamatos nyomás alatt tartották a zöld-fehérek védelmét, akik azonban állták a sarat. A szerencse viszont ezúttal sem volt a magyar csapat oldalán, és a 76. percben egy szöglet után Wingóról pattant a labda a Fradi kapujába: öngól pecsételte meg így a hazaiak sorsát. A folytatásban már megváltozott a játék képe, a Betis nagy rutinnal, magabiztosan őrizte előnyét, ráadásul még Tello is betalált a legvégén, kialakítva a 3:1-es vendégsikert. A vereség után a Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger így nyilatkozott: „A teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredménnyel nem. Nem könnyű arra felelni, min kellene változtatni ahhoz, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Mindkét eddigi meccsen megvoltak a helyzeteink, azt kell kiküszöbölni, hogy ne vétsünk olyan könnyelmű hibákat, amiből ma is kaptuk a gólokat.”

Győzelemmel folytatták kupaszereplésüket a szerb csapatok: a Zvezda idegenben zsebelte be a három pontot a Ludogorec vendégeként, míg a Partizan otthon nyert 2:0-ra a Flora együttese ellen. A két belgrádi együttes egyaránt vezeti csoportját.

Európa-liga, a 2. fordulóban, A csoport: Lyon–Brøndby 3:0, Sparta (P)–Rangers 1:0. B csoport: Real Sociedad–Monaco 1:1, Sturm–PSV 1:4. C csoport: Legia–Leicester 1:0, Napoli–Spartak (M) 2:3. D csoport: Fenerbahçe–Olimpiakosz 0:3, Antwerpen– Eintracht 0:1. E csoport: Marseille–Galatasaray 0:0, Lazio–Lokomotiv (M) 2:0. F csoport: Ludogorec–C. zvezda 0:1, Braga–Midtjylland 3:1. G csoport: Ferencváros–Betis 1:3, Celtic–Bayer Leverkusen 0:4. H csoport: West Ham–Rapid 2:0, Genk–Dinamo (Z) 0:3.

Konferencia Liga, a 2. fordulóban, A csoport: LASK–Makkabi (TA) 1:1, Alashkert–HJK 2:4. B csoport: Partizan–Flora 2:0, Gent–Anorthosis 2:0. C csoport: Zorya–Roma 0:3, CSZKA–Bodø 0:0. D csoport: Alkmaar–Jablonec 1:0, Kolozsvár–Randers 1:1. E csoport: Feyenoord–Slavia (P) 2:1, Union Berlin–Makkabi (H) 3:0. F csoport: København–Lincoln 3:1, PAOK–Slovan 1:1. G csoport: Vitesse–Rennes 1:2, Tottenham–Mura 5:1. H csoport: Omonia–Qarabağ 1:4, Basel–Almaty 4:2.