2024. július 22., hétfő
NŐI VB-SELEJTEZŐK

Az első szerb és magyar győzelem

Az elmúlt hétvégén nem rendeztek mérkőzéseket a szerb női Szuperligában, a szerb válogatott ugyanis pénteken és kedden is világbajnoki selejtezőt játszott. Pénteken este a szerb lányok egy kiegyenlített meccsen 2:1-re kikaptak Portugáliában, a Setúbalban megrendezett találkozón Matejić Nina lőtte a vendégek gólját, a vajdasági származású játékosok közül pedig Vajda Orsolya (MTK) hetvenhét percet töltött a pályán. Kedden a szerb együttes Gornji Milanovacon a török válogatottat fogadta, és egy meglehetősen kemény összecsapáson a piros mezesek 2:0-s győzelmet ünnepelhettek. A törökök elleni kilencven percet Vajda végig a pályán töltötte, de a mérkőzés igazán Kneževic Milana számára maradt emlékezetes, a TSC Magyarkanizsa csapatkapitánya ugyanis végre bemutatkozhatott a szerb nagyválogatottban is. Az idei szezont remekül kezdő törökkanizsai labdarúgó a 68. perctől kapott játéklehetőséget.

Az elmúlt napokban a magyar válogatott is két vb-selejtezőt játszott: Vágó Fanniék péntek este hősiesen védekezve egészen a 90. percig tartották az 1:1-s döntetlent a Hampden Parkban, a végén azonban a nagy fölényben játszó skót lányok megszerezték a győztes találatot. Kedden a magyar csapat három vereség után a Feröer szigeteken megszerezte első győzelmét a sorozatban. A zuhogó esőben lejátszott találkozó ugyan nem indult jól a vendégek számára, a hazaiak már a 8. percben vezetéshez jutottak, később viszont a magyar lányok hétszer is bevették a feröeri kaput.

Női vb-selejtező, 3. forduló, B csoport: Skócia–Magyarország 2:1. 4. forduló: Feröer szigetek–Magyarország 1:7. A sorrend: Spanyolország (–1) és Skócia (–1) 9, Ukrajna (–2) és Magyarország 3, Feröer szigetek 0 pont. H csoport: Portugália–Szerbia 2:1, Szerbia–Törökország 2:0. A sorrend: Németország 12, Portugália 10, Törökország (–1) 4, Szerbia (–1) 3, Izrael (–1) és Bulgária (–1) 0 pont.