2024. július 23., kedd

Hummels eldöntötte a franciáknak

Kedd este az utolsó két csapat is bemutatkozott az idei labdarúgó-Európa-bajnokságon, és egyúttal ez az F csoportos francia-német találkozó volt az első forduló leginkább várt rangadója is. A torna végén, 15 év után a német kispadról felálló Joachim Löw azonban nem örülhetett a kezdésnek, hiszen a 20. percben Németország első Eb-öngólját kellett végignéznie.

Egy francia támadás során Paul Pogba ívelt át a kapura balról közelítő Lucas Hernandeznek, aki középre, az érkező Kylian Mbappé felé passzolt. A labda azonban Mats Hummelst érte el elsőként, aki ügyetlen mozdulattal próbált menteni, ehelyett viszont Manuel Neuert meglepve érintése a kapuban kötött ki – öngóllal szerzett előnyt Franciaország.

A németek csak elvétve jutottak komoly helyzetig: a második félidőben Serge Gnabry centikkel lőtt a kapu fölé egy beadásból. Az pedig igazi pech volt, amikor a fejelésre sikertelenül érkező Robin Gosens a kapu elé esett, Joshua Kimmich ezt követő lövése pedig éppen benne akadt el, pedig egyébként komoly nehézséget okozott volna Hugo Llorisnak.

Az ellenfélnek viszont több alkalma is volt, hogy növelje előnyét: az 52. percben Adrien Rabiot egy kapufával vetette magát észre, később pedig egy remekbe szabott cselsorozat után Mbappé, majd egy vele való passzjáték végén Karim Benzema is a kapuba talált, ám les miatt a videóbíró mindkétszer semmissé tette a gólszerzést.

München: Franciaország–Németország 1:0 (1:0)

Allianz Arena, vezette: Carlos del Cerro Grande (spanyol). Gólszerző: Hummels (öngól) a 20. percben.