2024. július 23., kedd

Sokféle sportágba belekóstolnak

Sporttábor a 6–11 éves korosztály számára

Szabadkán a Szekeres László Alapítvány szervezésében tegnap kezdődött A sport bűvöletében elnevezésű sporttábor, amely öt napon át nyújt hasznos kikapcsolódást a résztvevőknek. A Szekeres László Alapítvány által létrejött gyermektábor 6–11 éves gyerekeket ölel fel. Az ötven kisdiák részére rengeteg színes programmal készültek, köztük tenisszel, íjászattal, falmászással.

Tegnap a tornagyakorlatokon Sőreg Anita mozgott együtt a gyerekekkel, a gerinctornát Csajkás Szuzanna mutatta be, míg Harkai Szilvia révén íjászkodtak és Mészáros Dániel vezetésével kézműveskedtek. Ma teniszedzés vár rájuk a szabadkai Sétaerdőben Klonka Gáborral. Szerdán a Majsai Úti Általános Iskolában falat másznak, később akrobatikával egybekötött mazsorettet tanulhatnak Szabó Gabriellától. Csütörtökön a reggeli tornát Árokszállási Ervin tartja, majd Mészáros Dániel kézműves-foglalkozással kedveskedik a kisgyerekeknek. A nap folyamán még akadálypályás játékokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, Sőreg Anita vezetésében, a nap végén pedig agytornával zárnak, amelyen Dunai Attilával sportjátékos matematikai feladatokat oldanak meg. Utolsó nap a néptánc órát Gazsó Tibor, a fociedzést pedig Csizmár Zsolt vezeti. Meglepetésként a gyerekek ellátogatnak Adára, ahol a Jancsi a bohóc című előadást láthatják a bábszínházban.

A tábort 2019 óta rendezik meg, csoportvezetői pedig a Szekeres László Alapítvány munkatársai. Gyermán Andrea a 9-től 11 éves Győztes csoporttal foglalkozik, míg Gubena Erika a 6-tól 8 éves kiscsoporttal, a Bajnokokkal.

Gyermán Andrea a tábor kapcsán elmondta, hogy minden évben új témát találnak ki. Az idén azért esett a sportra a választásuk, mivel 2024 az olimpia éve. Hozzátette, hogy a kézműves műhelymunkára nagy hangsúlyt fektetnek, hisz ez mindenki kedvenc programja, így olimpiai lángot is készítettek, ami kötődik a témakörhöz.

Múlt héten a kamaszoknak rendeztek egy sporttábort, amely annyiban különbözik az e hetitől, hogy eltérő a korosztály, így másfajta mozgásokat érintenek. Igyekeznek életkorhoz igazítani a testgyakorlatokat.

Szerinte azért fontos a tábor, hogy a mai internetes világból kimozdítsák a diákokat, és ezáltal többet barátkozzanak. Céljuk, hogy megtanítsák nekik, hogyan legyenek csapatjátékosok, hogy könnyen együtt tudjanak dolgozni egymással. A különböző iskolákból érkezett diákok itt ismeretséget kötnek, és jellemzően az ötven gyermekből sok a visszatérő. Rengetegen közülük csak itt tudnak találkozni egymással, a téli és nyári táborokban, ahol ápolhatják a baráti kapcsolataikat.

Gyermán Andrea

Gyermán Andrea

Az íjászkodásnak van egy varázsa

Az íjászkodásnak van egy varázsa

Nyitókép: Mozogni jó!