2024. július 23., kedd
C CSOPORT

Impozáns ukrán játék

Már az ukránok első, Hollandia elleni mérkőzésén is látszott, hogy az Andrij Sevcsenko szövetségi kapitány vezette fiatal gárda teljesen megérdemelten van jelen a 11 helyszínen rendezett kontinensviadalon. Akkor Ukrajna az Oranje pillanatnyi áramszünetét használta ki arra, hogy kétgólos hátrányból felálljon, csütörtökön délután pedig Észak-Macedónia ellen mutatták meg Zincsenkóék, hogy nemcsak kontrákkal eredményesek, hanem akkor is, ha ők az esélyesek egy találkozón. A Jarmolenko–Jaremcsuk kettős már az első félidőben magabiztos előnyhöz juttatta az ukránokat, de a fordulás után egy tizenegyest követően az észak-macedónok szépítettek. Aljoszki ugyan elvétette a büntetőt, de a kipattanót bevágta a hálóba. A hajrában Ukrajna lezárhatta volna a három pont kérdését, de Malinovszkij a büntetőpontról belelőtte Dimitrijeszkijvbe a labdát. A lefújásig nem változott az eredmény, az ukránok 2:1-re nyertek. Érdekesség, hogy ezt a meccset az Eb és a Copa América közötti megegyezés miatt egy argentin bíró, Fernando Rapallini vezette.

Bukarest: Ukrajna–Észak-Macedónia 2:1 (2:0)

Nemzeti Stadion, 10 000 néző, vezette: Fernando Rapallini (argentin). Gólszerzők: Jarmolenko a 29., Jaremcsuk a 34., illetve Aljoszki az 57. percben.

Ukrajna: Buscsan – Karavajev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko – Sztepanenko, Saparenko (Szidorcsuk, 78.), Zincsenko, Jarmolenko (Cigankov, 70.), Malinovszkij (Szobol, 92.) – Jaremcsuk (Beszedin, 70.). Szövetségi kapitány: Andrij Sevcsenko.

Észak-Macedónia: Dimitrijevszkij – Risztovszki, Velkovszki (Tricskovszki, 85.), Muszliu – Nikolov (Trajkovszkij, 46.), Ademi (Risztevszki, 85.), Szpirovszki (Csurlinov, 46.), Aljoszki – Bardi (Avramovszki, 77.) – Elmasz, Pandev. Szövetségi kapitány: Igor Angelovszki.