2024. július 28., vasárnap
BAJNOKOK LIGÁJA

Fejjel a kapuba!

Milunović fejelt először az ellenfél kapujába (Fotó: Beta/AP)

Milunović fejelt először az ellenfél kapujába (Fotó: Beta/AP)

Amikor augusztus végén kisorsolták a BL-csoportokat, a Crvena zvezda hívei konstatálhatták, hogy idén sem lesz egyszerű menet a szerb csapat európai kalandja. A tavalyi évben halálkvartettbe kerülő belgrádi együttesnek azonban idén egy fokkal könnyebb a dolga, s már a rajt előtt reális célkitűzésnek tűnt a harmadik hely megszerzése, ami egyben El-szereplést is ér. A nyitófordulóban a Bayern München Németországban három egyéni hibát kihasználva nullázta le a Red Start, de az Olimpiakosz ellen adott volt a lehetőség Vladan Milojević legénységének. A Szuperliga címvédője kedden este megmutatta erősségeit és gyengeségeit egyaránt, azaz nyugodtan mondhatjuk, hogy a Zvezda kilencven perc alatt önmaga jellemzését tette a pályára. A görögök az első játéknapon a Tottenhammel ikszeltek, a Rajko Mitić Stadionban pedig a 37. percben Rúben Semedo szemfüles góljával szereztek vezetést. A találatban igencsak nagy szerepet játszott a hazaiak kapusa, Milan Borjan ugyanis nem kaput eltaláló lövésre, hanem beadásra készült, s mire pillanatnyi megingásából magához tért, már a hálóban volt a labda. Az egyéni botlást követően a piros-fehérek feltüzelve futottak ki a gyepszőnyegre. Benzia az 58. minutumban – jogosan – megkapta második sárgáját, így a vendégek tíz emberre fogyatkoztak. Pár pillanattal a kiállítás után Vulić laposan gurított a kapuba. 1:1 után a belgrádiak mezőnyfölénye következett, de a 85. és a 86. percben az Olimpiakosz veszélyeztetett, a ziccerhelyzet azonban kimaradt. A 87. percben a Zvezda örökké győzni akaró mentalitása eredményezte a második gólt: Marko Marin beadásából Milunović bólintott José Sá kapujába. Alig 10 másodperccel a rendes játékidő lejárta előtt Marin másodszor is sarokrúgásból adott gólpasszt, ezúttal Boakye fejelt gólt.

A Zvezda két forduló után 3 ponttal a tabella második helyén áll, elnézve a csoport másik keddi meccsét pedig azt is mondhatjuk, hogy a szerb bajnoknak van keresnivalója a gyengélkedő Tottenham ellen. A londoniak óriási pofonba szaladtak bele hazai pályán, Pochettino nem találja sem a felállást, sem a megfelelő taktikát a Spursszel. A bajorok a kezdeti bundesligás hangolódás után most lendültek be igazán: Gnabry négy, Lewandowski két és Kimmich egy góljával 7:2-re ütötték ki a tavalyi BL-döntőst.

A játéknap többi meccsén érvényesült a papírforma, meglepetésként a Real Madrid 2:2-es döntetlenje említhető a Brugge ellen. A királyi gárda kétgólos hátrányt dolgozott le, de Zidane együttese egyelőre nem mutat túl sokat az európai kupaporondon.