2024. július 28., vasárnap
MAGYAR LABDARÚGÁS

Sikersztori 33 évesen

Feczesin Róbertnek három bajnokin szerzett négy gól elég volt a válogatottmeghívóhoz

Hét forduló után nincs veretlen csapat a labdarúgó OTP Bank Ligában azt követően, hogy a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Fehérvár szombaton hazai pályán 2:0-ra kikapott az Újpesttől. A lila-fehérek egy augusztusi, diósgyőri győzelem után csak szenvedtek, aztán a válogatottszünet után teljesen megújulva tértek vissza. Ehhez persze kellett Feczesin Róbert is, aki 13 év után visszatért Újpestre, és a Debrecen ellen két, a Fehérvár ellen egy góllal vette ki részét a legutóbbi két győzelemből.

Ez a teljesítmény Marco Rossi figyelmét is felkeltette, a szövetségi kapitány nem is titkolta, az újpesti támadó alkalmas lehet arra, hogy tehermentesítse alkalomadtán a Mainz légiósát, Szalai Ádámot.

Nagyon boldog vagyok, hogy ismét válogatottmeghívót kaptam. Bevallom őszintén, hogy nem is számítottam erre, de nagyon örülök, hogy 33 évesen is ilyen formában tudok lenni, és hogy így tudtam elkezdeni az idei szezont az Újpestben. A válogatott keretében lenni mindig is különleges érzés és hatalmas megtiszteltetés volt számomra, és ez ezúttal sincs másképp. Izgatottan várom, hogy vasárnap megkezdjük a közös munkát” – nyilatkozta a szövetség hivatalos honlapján Feczesin. A csatár eddig 11 válogatottfellépésén négyszer volt eredményes, legutóbb nyolc éve, 2011. november 15-én Lengyelország ellen lépett pályára.

Ami a fehérváriakat illeti, Marko Nikolić két okból is dühös lehetett. „Rendeztek egy mérkőzést Sóstón, de mi nem érkeztünk meg rá. Nem volt meg a kellő energiaszint, kevés volt a futás, nem álltunk bele a párharcokba, nem gyűjtöttük össze a második labdákat, így megérdemeltük a vereséget. Sajnálom Huszti Szabolcs sérülését, ő ma is azon kevesek egyike volt, aki harcolt minden labdáért” – mondta a szerb szakember. Huszti egyébként elülsőkeresztszalag-sérülést szenvedett, így fél évig nem léphet pályára.

A Fehérvár a 6. helyen álló Debrecent fogadja ezen a hétvégén, a feleknek ez lesz a 78. egymás elleni összecsapásuk az élvonalban. A mérleg 30 debreceni és 30 fehérvári győzelem, illetve 15 döntetlen. A DVSC öt éve nem tudja legyőzni a Vidit, pontot is csak egyszer, tavaly augusztusban szerzett. A hajdúságiak 2014. október 19-e óta nem nyertek bajnokit Székesfehérváron.

Az Újpest a harmadik helyen álló Mezőkövesdet fogadja, amely öt győzelem mellett kétszer kapott ki, mindkétszer saját pályáján.

A Fradi a zalaegerszegi hihetetlen hajrágyőzelem után ismét kiszenvedte a sikert. Ezúttal a Kisvárdát sikerült legyőzni 1:0-ra, a gólt ismét a veterán Leandro szerezte, aki a ZTE és a kupaellenfél Iváncsa után ismét betalált, így egy hét alatt három mérkőzésen is eredményes volt. „Érdekes, hogy tavaly még az is szóba került, hogy visszavonulok, most meg egy ilyen kiváló időszak jött ki. Az ember mindig álmodozik a gólokról” – mondta.

A folytatásban egy városi derbi következik, az ellenfél a Honvéd lesz a kispestiek „albérletében”, az MTK-pályán. Ebben a felállásban a legutóbbi öt mérkőzés igencsak változatos volt, pályaválasztóként a Honvéd és vendégként a Fradi is két-két meccset nyert, és akadt egy 1:1-es döntetlen is.

A sereghajtó Diósgyőr a negyedik helyezett Puskás Akadémiát látja vendégül, és nem csupán a helyezésén, de a statisztikán is szeretne javítani. A legutóbbi négy, miskolci mérkőzésen mindössze egyszer nyertek a hazaiak, igaz, éppen legutóbb, március 9-én. Akkor a meccs egyetlen gólját a koszovói válogatott Florent Hasani szerezte.

Az újoncok közül a ZTE Kisvárdán, a Kaposvár Pakson lép pályára.

 A 8. forduló programja

Október 5., szombat: Újpest–Mezőkövesd (14.30 óra), Kisvárda–ZTE (17), Paks–Kaposvár (17), Diósgyőr–Puskás Akadémia (17), Fehérvár–Debrecen (19.30).

Október 6., vasárnap: Honvéd–Ferencváros (16).