2024. július 28., vasárnap
BAJNOKOK LIGÁJA

Szoboszlaiék nagy esélye

A kőkemény, BL-címvédő Liverpool fémjelezte E csoport első helyére ugorhat ma este a Salzburg, ha hazai pályán legyőzi a Napolit. Szoboszlai Dominik csapata a Genk 6:2-es megszórása után Liverpoolban hősies küzdelemben vérzett el 4:3-ra, amivel az osztrákok bizonyították, hogy korántsem szabad őket leírni, ha a továbbjutókról kell beszélni, annak ellenére, hogy előzetesen sima Pool-Napoli sorrendre lehetett számítani. A magyar támadó legutóbb Grazban lépett pályára, és 60 percet kapott Jesse Marsch trénertől, gólt utoljára a bécsi Rapid elleni győztes kupameccsen szerzett szeptember végén. A Salzburg a csoportkör féltávjánál egy döntetlennel is továbbjutó-esélyes maradhat, bár akkor vélhetően a Liverpool is előtte lesz – Jürgen Kloppék minden bizonnyal elhozzák Genkből a három pontot.

Nagyon fontos lenne a győzelem a két forduló után egyetlen ponttal álló Internek, amelyhez az est nagy derbije keretében a Dortmund utazik. Az F kvartett másik meccsén a Barcelona a prágai Slaviához látogat, így ma egy dortmundi győzelemmel idejekorán eldőlhet a csoport a németek és a katalánok javára. A G jelű négyesben két kiszámíthatatlan ütközet van műsoron, a pont nélküli Benficának le kell győznie otthon a Lyont, ha versenyben akar maradni, míg a Zenit Lipcsében, Gulácsiék ellen tarthatja meg csoportelső helyét. Nagy feladat áll a két forduló után hibátlan, tavalyi elődöntős Ajaxra, amely a Chelsea ellen stabilizálhatja első helyét a H csoportban.

EB-SELEJTEZŐ

Zártkapus büntetés Szerbiának

Az UEFA fegyelmi bizottsága hétfőn zártkapus mérkőzéssel büntette Szerbiát szurkolóinak rasszista viselkedése miatt. A szerb drukkerek az Európa-bajnok portugáloktól elszenvedett 4:2-es hazai vereség alkalmával viselkedtek rasszista módon, emiatt a válogatottnak november 14-én üres lelátók előtt kell fogadnia Luxemburg együttesét az Eb-selejtezősorozat kilencedik játéknapján. A szerb szövetség mellékbüntetésként 33 250 eurós pénzbírságot is kapott.

Az ötcsapatos csoportból Ukrajna már biztosította részvételét a kontinensviadalon, a harmadik szerbek pedig egypontos hátránnyal követik a második portugálokat. Az első kettő jut ki az Eb-re, amelyet 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendeznek.