2024. július 28., vasárnap
MAGYAR LABDARÚGÁS

Csúcsrangadó előtt a magyar NB I.

A listavezető Fehérvár a címvédő Ferencvárost fogadja vasárnap

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a címvédő Ferencvárosnak és a listavezető Fehérvárnak komolyan kell vennie a Mezőkövesdet, amely valódi kihívóként még mindig ott van az OTP Bank Liga élmezőnyében.

Kuttor Attila együttese a kilenc mérkőzéséből hatot megnyert, és ugyan két meccset elveszített, ráadásul hazai pályán, a múlt hétvégén a fehérváriak elleni gól nélküli döntetlennel jelezte, van benne annyi erő, hogy megszorongassa a legjobbakat.

Az eredmény ellenére nagyon jó mérkőzés volt. Két jó csapat két remek futballt mutatott be. Úgy érzem, hogy a győztes gólhoz talán mi álltunk közelebb. Összességében megdicsértem a srácokat, igazi férfimunka volt!” – mondta Kuttor, akinek a csapata szombaton a Debrecent fogadja. A Loki négy vereség után egy hete ismét nyert, a Diósgyőrt múlta felül 2:1-re.

A felek tavaly ötször is találkoztak, és a Debrecen jött ki jobban a csatákból. A bajnokságban két döntetlen (1:1, 2:2) után otthon 1:0-ra győzött, majd a Magyar Kupa negyeddöntőjéből kettős sikerrel ment tovább (1:0, 2:1).

A Fehérvár szerb edzője, Marko Nikolić szerint csapatának főleg az ellenfél kapuja előtt kellene többet mutatnia. „A Mezőkövesd nem véletlenül második, a csapat egységes, emellett stílusos focit játszit, de a védekezést sikerült megoldani. A támadó harmadban viszont nekünk ennél több kell. Volt, hogy az utolsó passzok nem ültek, a beadások is hiába jöttek mindkét oldalról folyamatosan, vagy egy kicsit hosszú volt, vagy egy kicsit rövid. A pálya talaja nem volt ideális, ez nem segítette egyik csapatot sem, de koncentrációval és nagyobb türelemmel jobban meg lehetett volna oldani ezeket a szituációkat” – nyilatkozta.

A fehérváriakra igazi rangadó vár, vasárnap ugyanis az egy meccsel kevesebbet játszó, hárompontos hátrányban lévő Ferencvárost fogadja. A felek a múlt idényben nagy csatákat vívtak, egy Üllői úti 2:2-es döntetlen mellett a Fehérvár 2:1-re, a Fradi 4:1-re nyert hazai pályán. A Magyar Kupában azonban a későbbi győztes Fejér megyeiek voltak a jobbak, hiszen a legjobb nyolc között kettős győzelemmel jutottak tovább (2:0, 2:1).

A Fradira csütörtökön egy moszkvai Európa Liga-mérkőzés vár a CSZKA ellen, így kérdéses, hogy Szerhij Rebrov milyen csapatot küld majd pályára a magyar rangadón. Az biztos, hogy a szavai összecsengenek Nikolićéval: „Támadójátékban javulnunk kell, ha tehettem volna, valamennyi csatárunkat lecseréltem volna szombaton este” – mondta az Újpest ellen kiszenvedett 1:0-s győzelem után.

A bajnokság negyedik helyén a hat meccs óta veretlen Puskás Akadémia áll, amely Kisvárdára utazik. Oda, ahol eddigi két bajnokiján nem tudott nyerni: 2016 augusztusában még az NB II.-ben 2:2-es döntetlent ért el, tavaly decemberben pedig már az élvonalban 1:0-ra kikapott.

Az Újpest a Zalaegerszeget fogadja, a másik újonc, az utolsó helyen álló Kaposvár a Honvédnál vendégeskedik, míg az utolsó előtti Diósgyőr a Paks otthonában lép pályára.

A 10. forduló programja

Október 26., szombat: Mezőkövesd–Debrecen (14.30), Újpest–ZTE (17 óra), Honvéd–Kaposvár (17 óra), Kisvárda–Puskás Akadémia (17 óra), Paks–Diósgyőr (17 óra),

Október 27., vasárnap: Fehérvár–Ferencváros (17.15).