2024. július 27., szombat
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Mérges volt a babaarcú gyilkos

Vasárnap este az év egyik legjobb, egyben legfordulatosabb Premier League-mérkőzésén 3:3-as döntetlent játszott az Ole Gunnar Solskjær vezette Manchester United az újonc Sheffield csapatával. A Vörös Ördögök az angol élvonalbeli bajnokság 13. fordulójában 0:2-re álltak az idény meglepetésegyüttesének otthonában, a második játékrész hajrájában azonban Williams, Greenwood és Rashford találataival tíz perc alatt megfordították az állást. A vendégek már a zsebükben érezhették a három pontot, a bírói ráadásban viszont egyenlítettek a hazaiak, így a hármas sípszó után 1-1 ponttal gazdagodtak a gárdák. Solskjær a meccs után érthető módon mérges volt, s úgy nyilatkozott, a kezdő tizenegy minden tagját lecserélhette volna a félidőben. „Közelében sem vagyunk annak a szintnek, amit a Manchester Unitednek képviselnie kellene” – mondta önkritikusan a norvég tréner. Az MU 13. játéknap után 17 ponttal csak a 9. helyen áll a tabellán.

A Bundesligában Szalai Ádám a Mainz színeiben korábbi csapatával, a Hoffenheimmel csatázott. A magyar támadó a kispadról nézte végig az összecsapást, amelyen a Mainz kiütéses, 5:1-es diadalt aratott. Szalainak valószínűleg mégsem ezért, hanem a Hoffenheim-ultráktól kapott szívmelengető üzenet miatt lesz emlékezetes a meccs. A hazaiak szurkolótábora egy óriási molinón köszönte meg a csatárnak a többéves remek teljesítményét.

A La Ligában Lopetegui sevillai legénysége a 13. percben lőtt Banega-tizenegyesgóllal abszolválta a kötelező feladatot a Valladolid pályáján, így az andalúziaiak ragadnak a pontazonossággal a táblázat elején tartózkodó Barcelona–Real Madrid duóhoz.