2024. július 24., szerda
EURÓPA-LIGA

Másodszor sikerült Cipruson

Katait szorosan fogták, de nem bírtak vele az örmény védők (Fotó: Beta)

Katait szorosan fogták, de nem bírtak vele az örmény védők (Fotó: Beta)

Az Örményország és Azerbajdzsán között kirobbant fegyveres konfliktus miatt a Crvena zvezda másodszor is a ciprusi Nicosiába utazott, hogy megmérkőzzön aktuális ellenfelével. A belgrádi gárda korábban a BL-selejtezőben kikapott ciprusi ellenfelétől, ezúttal azonban 2:1 arányban a piros-fehérek diadalmaskodtak az Ararat felett. Dejan Stanković legénysége mindent figyelembe véve könnyedén harcolta ki az El-szereplést: Katai az első, Falcinelli a második félidőben lőtt gólt, a „hazaiaknál” csak Lima volt eredményes, így az Ararat csak ráijeszteni tudott a szerb bajnokra.

A Fehérvár a zentai Nemanja Nikolić révén ugyan megszerezte a vezetést Liège-ben, ám a Standard más szintet képviselt a magyaroknál. A belgák a fordulás után azonnal egalizáltak, a hajrában pedig Amallah két büntetőt is érvényesített, magabiztossá téve ezzel a Standard sikerét.

Az európai topligák csapatai közül a Tottenham briliáns futballal, 7:2-re verte a Makkabi Haifát, a Milan viszont csak tizenegyesekkel harcolta ki a főtáblát. Pioliék a kétszer tizenöt perces hosszabbításban ráadásul a 122. percben lőtt büntetővel mentettek 2:1-re, hogy aztán az idegek harcában 9:8-ra nyerjenek.

Európa-liga-selejtező, rájátszás, érdekesebb eredmények: Ararat–Crvena zvezda 1:2, Dinamo (Z)–Flora 3:1, Malmö–Granada 1:3, Rosenborg–PSV, Standard–Fehérvár 3:1, AEK–Wolfsburg 2:1, Rio Ave–Milan 2:2 (11-esekkel 8:9), Tottenham–Makkabi Haifa 7:2.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A kupában még mindig Arteta a király

Mikel Arteta vezetésével a londoni Arsenal még mindig nem kapott ki kupameccsen. Bár a hét közepén a bajnokságban a Liverpool könnyedén legyőzte az Ágyúsokat, ezúttal Jürgen Klopp csapata alulmaradt a ligakupában. A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel zárult, a tizenegyespárbajban a Vörösöknél Origi és Wilson hibázott, az Arsenalnál csak Elneny.

Angol ligakupa, nyolcaddöntő: Brentford–Fulham 3:0, Aston Villa–Stoke 0:1, Liverpool–Arsenal 0:0 (11-esekkel 4:5). Spanyol bajnokság, a 4. forduló: Athletic–Cadiz 0:1, Sevilla–Levante 1:0, Celta–Barcelona 0:3. Az élcsoport: Getafe (–1), Valencia, Real Madrid (–1) és Villarreal 7 pont stb.