2024. szeptember 7., szombat

Györe visszatért a 100 közé

Györe László jó játékkal és magabiztos győzelemmel rajtolt a milánói challengeren, amelynek első kiemeltje. A zentai játékos a hosszúra sikerült második játszma miatt csaknem két és fél órát töltött a pályán a spanyol Jordi Samprer ellen, a 2. fordulóban pedig annak szintén alig ismert honfitársával, a ranglistán 254. Bernabe Zapatával találkozik. Ha győz, a naprakész ranglistán 100. Györe megelőzi Viktor Troickit, és Szerbia negyedik teniszezője lesz. Nyert a rajton a nagykikindai Peđa Krstin is, aki szintén spanyolt vert, következő riválisa pedig a francia Matthias Bourgue lesz.

A wimbledoni selejtező 1. fordulóját a szerbiai és a magyar teniszezők közül csak Balázs Attila vészelte át, Danilo Petrović után ugyanis Miomir Kecmanović, Nikola Milojević, Stollár Fanny, Ivana Jorović és Bojana Jovanovski sorban kiestek. Balázs a 2. fordulóban a francia Gregoire Barrere-rel mérkőzik.

Az eastborurne-i 1. forduló rangadóján Andy Murray könnyen győzött Stan Wawrinka ellen, és csaknem egy év után nyert tétmeccset. Ugyanott a női torna 2. fordulójában Aleksandra Krunić jócskán elmaradt legjobbjától, négyszer veszítette el az adogatást, míg Konta Johanna kezdőütését gyakorlatilag egyszer sem veszélyeztette.