2024. szeptember 7., szombat

Györe Szerbia negyedik játékosa

Györe László tegnap két játszmában, 80 perc alatt győzte le a spanyol Bernabe Zapatát, amivel bejutott a milánói challenger negyeddöntőjébe, a naprakész listán feltört Viktor Troicki elé a 98. helyre, így – Novak Đoković, Filip Krajinović és Dušan Lajović mögött – pályafutása során másodszor számít Szerbia negyedik teniszezőjének. Györe ma az elődöntőért vagy az olasz Lorenzo Giustinóval, vagy pedig a portugál João Dominguessel játszik.

Peđa Krstin jó eredményt jegyzett Milánóban a francia Matthias Bourgue feletti győzelemmel. A nagykikindai teniszező ma a negyeddöntőben vagy a brazil Rugerio Dutrával, vagy pedig – ami kevésbé valószínű – a francia Hugo Grenier-vel mérkőzik.

Lajović harmadszorra is kikapott a grúz Nikoloz Bazilasvilitől, így Antalyában elmulasztotta az alkalmat, hogy bejusson az 50 legjobb közé. A törökországi torna így az ópázovai játékosnak csak edzés lett a Wimbledonra, amelynek sorsolását holnap tartják meg.

Mivel a 2. fordulóban Balázs Attila is kiesett, a szerbiaiak után a magyarok számára is véget ért a wimbledoni selejtező, így az idény hétfőn kezdődő harmadik nagy tornáján csak azok indulhatnak, akiknek a ranglistán elfoglalt helyezés alapján joguk van erre.