2024. szeptember 6., péntek

Đoković fél lábbal az elődöntőben

Đoković fontos győzelmet aratott (Fotó: Beta/AP)

Đoković fontos győzelmet aratott (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković tegnap két játszmában győzte le Alexander Zverevet az évzáró mestertorna Kuerten csoportjának rangadóján, és fél lábbal az elődöntőben van. A világelsőnek holnap a horvát Marin Čilić ellen a legrosszabb esetben is csak egy játszma kell a továbbjutáshoz.

A Hewitt csoportban a 2. forduló után még nincs biztos továbbjutó és kieső sem, bár nagy csoda kell hozzá, hogy a dél-afrikai Kevin Anderson ne jusson be az elődöntőbe, és hogy Dominic Thiem helyet szorítson magának a négy között. Azt követően, hogy Anderson leiskolázta Kej Nisikorit, majd Roger Federer is ugyanezt tette Thiemmel, a legvalószínűbb, hogy a dél-afrikai és a svájci jut az elődöntőbe. Mivel ma 15 órától a japán és az osztrák játszanak, Anderson és Federer a 21 órakor kezdődő utolsó csoportmeccsen pontosan tudják majd, hogy nekik milyen eredmény felel meg. Ha Thiem győz, Rogernek a szoros vereség is elegendő lehet, esetleg egy játszma kell neki a továbbjutáshoz. Ha viszont a japán győz, Andersonnak kell egy játszma. Ha Kej és Roger is két játszmában nyernek, hármas holtverseny alakul ki, és a játékok aránya dönt, amely a jelen állás szerint a dél-afrikainak és a svájcinak kedvez.

A Buenos Aires-i challengeren Peđa Krstin nyert, és a 2. fordulóban a ranglistán 222. spanyol Mario Vilellával mérkőzik meg, aki májusban verte Milojevićet, majd júniusban kikapott Kecmanovićtól. A houstoni női tornán Gálfi Dalma után Stollár Fanny és Jani Réka is továbbjutott. Stollár így már 116. a ranglistán, s ha legyőzi az 503. amerikai Jacqueline Cakót is, még három helyet javít.

.

Nyitókép: Đoković fontos győzelmet aratott (Fotó: Beta/AP)