2024. szeptember 11., szerda

Csak Filip maradt le

A három szerbiai és egy magyar érdekelt közül az Australian Open selejtezőjének rajtján csak Filip Krajinović veszített. Dušan Lajović nem nyert könnyen az amerikai Tennys Sandgren ellen, ezzel szemben Ilija Bozoljac és Fucsovics Márton egészen könnyen vették a rajtakadályt, míg a zombori Krajinović a tapasztalt olasz Cipolla ellenében árnyalatokkal maradt le.

Lajović a háromlépcsős selejtező 2. fordulójában a 22 éves és a ranglistán 271. horvát Toni Androićtyal mérkőzik, Fucsovics ellenfele a 23 éves és a listán 149. brit Daniel Evans, Bozoljac pedig a 24 éves és a ranglistán 147. szlovák Andrej Martinnal játszik.

Megtartották a női selejtező sorsolását, s kiderült, hogy Aleksandra Krunić és Jovana Jakšić számára nincs könnyű út a főtábla felé. Krunić a 20 éves és a ranglistán 163. kazah Zarina Dijasszal kezd, Jakšić első ellenfele pedig a 34 éves szlovén veterán Petra Rampre, aki a 211. pozíciót foglalja el.

Ismert lett Bojana Jovanovski ellenfele a hobarti torna mai negyeddöntőjében. A ranglistán 34. szerb az elődöntőért az első helyen kiemelt, 29 éves ausztrál klasszis Sam Stosurral találkozik, az egyetlen eddigi meccsüket 2011-ben Eastbourne füvén Stosur nyerte.

Sydneyben kezdődött meg Nenad Zimonjić és Daniel Nestor együttes pályafutásának második szakasza. A 2011-ig rendkívül sikeres szerb–kanadai páros három év után újra összeállt, az első meccsen pedig 2:6, 6:4, 11:9-re nyertek a francia Llodra, Mahut kettős ellen. Következő riválisuk a lengyel Fyrstenberg, Matkowski duó.