2024. szeptember 11., szerda

Jakšić beérte Krunićot

Jovana Jakšić tegnaptól Szerbia ötös számú teniszezőnője, hisz az Australian Open selejtezőjének 1. fordulójában aratott győzelme révén beérte Aleksandra Krunićot. Ha Jakšić a következő körben is nyer, még két helyet lép előre, megelőzi a szlovák Kucovát és a cseh Hradeckát is, és a 146. pozíción pályafutása legjobbját éri el. Jakšić a melbourne-i selejtező rajtján magabiztosan győzte le a szlovén Petra Ramprét, Krunić viszont már kiesett, hisz három játszmában veszített a kazah Zarija Dijasz ellen. Jakšić következő ellenfele a 23 éves és a ranglistán 129. román Irina-Camelia Begu, aki a papírforma alapján a meccs esélyesének számít.

A férfiselejtező 2. fordulójában a magyar Fucsovics Márton szép győzelmet aratott a brit Daniel Evans fölött, és holnap a 28 éves és a ranglistán 268. francia Vincent Millot-val vív meg a főtábláért. A francia mellett csak a jelentősebb tapasztalat szól, minden más tekintetben Fucsovics a találkozó esélyese. Ma a két szerbiai, Lajović és Bozoljac lép fel a 2. körben. Lajović a horvát Toni Androićtyal, Bozoljac a szlovák Andrej Martinnal találkozik.

Melbourne-ben ma tartják meg az idény első nagy tornájának sorsolását. A kiemelések esetében nincs eltérés a világranglistától, így Novak Đoković a kettes rajtszámmal vág neki a címvédési kísérletnek, Jelena Janković a 8., Ana Ivanovic pedig a 14. kiemelt lesz. Đoković főpróbát tartott az ausztrál nagyvárosban, és a Kooyogong bemutatón 7:6, 6:1-re legyőzte az argentin Juan Monacót.

A sydneyi torna a főpróba az újra összeállt Zimonjić, Nestor párosnak. Jól haladnak, hisz a negyeddöntőben 6:4, 3:6, 10:8-ra nyertek a lengyel Fyrstenberg, Matkowski duó ellen, az elődöntőben pedig a francia Benneteau, Roger-Vasselin kettős lesz a rivális.

A floridai Vero Beachben magyar és szerbiai lány is bejutott a női ITF-torna 2. fordulójába. Jani Réka Luca könnyen, Teodora Mirčić valamivel nehezebben győzött, a selejtezőből érkezett perui Bianca Botto pedig bravúrral ütötte ki Czink Melindát, mivel a döntő játszmában a magyar 5:2-re is vezetett. A 2. fordulóban Jani és Mirčić egymás között dönt a negyeddöntő egy helyéről.