2024. szeptember 11., szerda

Lajović nyerte a szerb rangadót Zágrábban

Dušan Lajović pénteken Újvidéken megszorongatta a svájci Stanislas Wawrinkát, tegnap Zágrábban pedig honfitársát, Peđa Krstint győzte le (fotó: Ótos András)

Dušan Lajović pénteken Újvidéken megszorongatta a svájci Stanislas Wawrinkát, tegnap Zágrábban pedig honfitársát, Peđa Krstint győzte le (fotó: Ótos András)

Peđa Krstin 19 éves nagykikindai teniszező első ATP-meccsét honfitársával, a négy évvel idősebb pazovai Dušan Lajovićtyal játszotta. A sorsolás kettőjük egészen véletlenül létrejött csatáját látta elő. Azért véletlen, mert Krstin nem tervezte, hogy játszik Zágrábban, más tornára pedig nem nevezett, mert azt remélte, hogy meghívót kap a válogatott újvidéki meccsére. Amikor azonban Bogdan Obradović kapitány tartaléknak a szintén tizenéves Nikola Milojevićet hívta meg, Krstin a legközelebbre eső versenyzési lehetőséget választotta, majd a selejtezőben, egészen váratlanul, három pazar győzelmet aratott. A szerb rangadón az esélyesebb Lajović igazolta a papírformát, és két játszmában, 6:2, 6:3-ra nyert Krstin ellen.

Nem jutott túl az 1. fordulón az ausztráliai Launcestonban a 16 éves Ivana Jorović, hisz a szintén szerb rangadónak is nevezhető meccsen két játszmában veszített a lényegesen tapasztaltabb, belgrádi születésű 25 éves francia Irena Pavlovićtól.

Ma rajtol a Chennai challengeren Ilija Bozoljac, aki az orosz Alekszandr Kudrjavcevvel mérkőzik,

Grenoble-ban az ITF-tornán Dorotoje Erić a cseh Tereza Šmitkovával játszik, Sarm es-Sejkben pedig a 2. kiemelt Barbara Bonić első ellenfele a selejtezőből feljutott japán Nagi Hanatani lesz.