2024. szeptember 11., szerda
TENISZ

Ivana újra totógyilkos volt

A 16 éves čačaki Ivana Jorović, a legutóbbi Orange bowl döntőse, továbbra is nagy léptekkel halad a női tenisz élvonala irányába. Ivana ugyanis a brazíliai Campinasban a selejtező 3. fordulójában a nálánál sokkal magasabban rangsorolt versenyzőt, a spanyol Sara Sorribest győzte le totógyilkosként, és így táblára jutott a 25 ezer dolláros ITF-tornán. A rendkívüli tehetségnek tartott Ivanának az 1. fordulóban is hasonló ellenfele lesz, mint a két legutóbbi volt, hisz a 21 éves és a ranglistán 304. venezuelai Andrea Gamiz ugyancsak a selejtezőből jutott fel.

Az Indian Wells-i női torna selejtezőjében Czink Melinda is meglepetést okozva jutott tovább. A magyar három szoros játszmában győzte le a tajvani Hsziet és a tábláért a lengyel származású ausztrál Olivia Rogowskával mérkőzik. Kaliforniában sem szakadt meg viszont Babos Tímea gyönge sorozata. A legmagasabban rangsorolt magyart az orosz Kudrjavceva győzte le.

Indian Wellsben közzétették a női egyes táblája és a férfi selejtező sorsolását is. Senki sem lehet elégedetlen a szerbiaiak közül, hisz valamennyien többre vihetik, mint tavaly. Jelena Janković a 7. kiemelt lesz, a rajton erőnyerő, a 2. fordulóban, amikor tavaly az orosz Szvetlana Kuznyecovától veszített, az osztrák Yvonne Meusburger és a cseh Iveta Melzer (volt Benešova) meccsének továbbjutójával találkozik, a 3. körben pedig a szlovák Magdalena Rybárikovára fut. A tavaly a 3. fordulóban a német Mona Bartheltől vereséget szenvedett Ana Ivanović a 11. kiemelt, ő is erőnyerő a rajton, a 2. fordulóban az ukrán Elina Szvitolina és a Puerto Ricó-i Monica Puig mérkőzésének győztesével mérkőzik, a 3. körben pedig az idén formán kívül teniszező amerikai Sloane Stephensszel találkozhat. Bojana Jovanovskit tavaly a rajton a spanyol Garbine Muguruza győzte le, az idén pedig a szerbet az amerikai Alison Riskevel sorsolták össze. A férfiselejtezőben Dušan Lajović a második kiemelt, és a két fordulós minősítőt a tizenéves, görög származású ausztrál Thanasi Kokkinakisszal kezdi.

Peđa Krstin az iráni Kishben két játszmában nyert a rajton a svájci Antoine-Michel Alexeev ellen, következő riválisa pedig a brazil Caio Silva lesz. Györe László 8. kiemeltként Antaliában alkalmi páros partnerével, az amerikai Jared Donaldsonnal mérkőzött, s 6:3, 6:0 arányú vereséget szenvedett. A mexikói Campinasban Jovana Jakšić a 2. kiemelt, első ellenfele pedig a 18 éves és a ranglistán helyezetlen mexikói Carolina Cuevas Bucio lesz, majd a valamivel tapasztaltabb, szintén mexikói Victoria Rodriguez következik. Ugyanott a magyar Szlavikovics Szabina a ranglistán 232. tajvani születésű amerikai Hszu Csijuval kezd.