2024. szeptember 11., szerda
TENISZ

Ivanović kiesett, Györe elődöntős

Ana Ivanović hatodszor is nyert az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen. A volt világelső szerb minden tekintetben megérdemelte a fölényes győzelmet, az orosz pedig legalább egy fokkal gyöngébben teljesített, mint előző éjjel Jelena Jankovićtyal szemben. Ivanović a negyeddöntőben azzal a román Simona Haleppel találkozott, akit nemrég Bukarestben a Fed-kupa meccsén győzött le. Ezúttal azonban simán, 6:2, 6:2-re veszített.

Madridban három teniszezőnek is statisztikai adattal kapcsolatban volt alkalma ünnepelni. Nenad Zimonjić így a páros negyeddöntőjében aratott sikerével a 19. teniszező lett, aki párosban 600 győzelmet szerzett. Az öröklistát Zimonjić partnere, Daniel Nestor vezeti 936 győzelemmel. Serena Williamsnek a spanyol Carla Suárez elleni győzelme a 650. megnyert WTA-meccse volt. Az öröklistán ezzel a 11. helyet foglalja el, s már csak egy győzelem választja el nővérétől, Venustól. Madridban azonban nem állítja be a családi csúcsot, mert sérülésre hivatkozva a negyeddöntőben nem állt ki a cseh Petra Kvitová ellen, aki így a mai elődöntőbe Haleppel találkozik. Jubilált a kolumbiai Santiago Giraldo is, aki csütörtökön este a brit Andy Murray-t győzte le, s huszadik meccsén először nyert a legjobb tíz valamelyike ellen.

A férfi negyeddöntőbe négy spanyol jutott be: Rafael Nadal és David Ferrer a papírformának megfelelően, Roberto Bautista és Feliciano López kisebb meglepetésre. Bautistának, aki előzőleg két veterán honfitársát, Tommy Robredót és Fernando Verdascót győzte le, a nyolcaddöntőben a lengyel Lukasz Kubot nem jelentett különösebb gondot, López pedig pályára sem lépett, mert Stanislas Wawrinka legyőzője, a fiatal osztrák Dominic Thiem visszalépett. A többi meccsen Ernests Gulbis könnyen győzte le Marin Čilićet, a bolgár Grigor Dimitrov ismét lemaradt a sikerről, hisz kikapott Tomáš Berdychtől, a japán Kej Nisikori pedig két rövidítésben múlta felül Miloš Raonićot.

A nőknél folytatódott a francia Caroline Garcia sorozata, aki az olasz Sara Erranit is búcsúztatta, Agnieszka Radwanska a másik olaszt, Roberta Vincit győzte le.

Györe László bejutott a boli futures torna elődöntőbe. A zentai játékos könnyen, két játszmában győzte le a svájci Hausert, s mivel a nyolc között is nyert a szlovák Michal Milko ellen, ma, hat ranglistaponttal a tarsolyában, a döntőért a 20 éves és a ranglistán 277. ausztrál Jordan Thompsonnal mérkőzhet.

Aleksandra Krunić elődöntős lett Nagyszombatban (Trnava). A szerb teniszezőnő váratlanul fölényesen győzött a lengyel származású ausztrál Olivia Rogowska ellen, és a 75 ezer dolláros összdíjazású ITF-torna mai elődöntőjében az első kiemelt cseh Barbora Záhlavová és az amerikai Madison Brengle meccsének továbbjutójával találkozik.

A 19 éves Miki Janković a doboji negyeddöntőben a nálánál 150 hellyel alacsonyabban rangsorolt szlovák Adrian Partltól kapott ki, így csak két ponttal fejezte be a futures tornát.

MADRID. – A női torna nyolcaddöntőjében: Ivanović–Pavljucsenkova 6:1, 6:2, S. Williams–Suárez 6:2, 6:3, Halep–Lisicki 5:7, 6:3, 6:2, A. Radwanska–Vinci 6:1, 6:1, C. Garcia–Errani 6:2, 4:6, 6:3, Sarapova–Stosur 6:4, 6:3, negyeddöntő: Kvitová–S. Williams – küzdelem nélkül, Halep–Ivanović 6:2, 6:2, Sarapova–Li 2:6, 7:6 (7-5), 6:3, férfiak, nyolcaddöntő: Nadal–Nieminen 6:1, 6:4, Berdych–Dimitrov 3:6, 6:3, 6:2, F. López–Thiem – küzdelem nélkül, Ferrer–Isner 6:4, 6:4, Giraldo–Murray 6:3, 6:2, Gulbis–Čilić 6:3, 6:4, Butista–Kubot 6:4, 6:2, Nisikori–Raonić 7:6, 7:6.

DOBOJ. – A futures torna negyeddöntőjében: Partl–M. Janković 7:5, 6:2.

BOL. – A futures torna 2. fordulójában: Györe–Hauser 6:4, 6:2, negyeddöntőben: Györe–Hauser 4:6, 7:5, 6:4.

NAGYSZOMBAT. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Krunić–Rogowska 6:2, 6:1.