2024. szeptember 10., kedd

Ana döntős Cincinnatiben

Egyes vélemények szerint Marija Sarapova és Ana Ivanović a női mezőny idei legjobb meccsét játszották le Cincinnatiben az elődöntőben. A mérkőzés statisztikája, különösen az önhibák száma nem támogatja a fenti véleményt, bizonyos azonban, hogy Ivanović rendkívül nagy és izgalmas csatában harcolta ki negyedik győzelmét az orosz teniszezőnő elleni 12. egymás közötti meccsen.

Az idei talán legjobb női teniszmeccsen Ana Ivanović legyőzte Marija Sarapovát  (Fotó: Beta/AP)

Az idei talán legjobb női teniszmeccsen Ana Ivanović legyőzte Marija Sarapovát (Fotó: Beta/AP)

Ana idei ötödik és összesen 21. döntőjében az éjjel Serena Williams ellen a 15. WTA-serlegért lépett pályára. Az amerikaival 1:6 a mérlege, az idén azonban már háromszor játszottak, mindhárom esetben háromszettes volt a csata, s Ana egyszer nyerni tudott.

Ivanović pazarul nyitotta az elődöntőt, és alkalmat teremtett magának, hogy súlyos vereséget mérjen Sarapovára, hisz 6:2, 4:0-ra is vezetett. Az orosz megfordította a második játszmát, majd a harmadikban ő jutott 4:2-es előnyhöz. Ana egyenlített, de a 9. játékban elveszítette az adogatást, majd a 10.-ben Sarapovának két meccslabdája volt. Következett Ivanović nagy tenyerese, majd Sarapova önhibája, végül két kettes adogatási hibája is. Ana azután breaklabdáról 6:5-re vezetett, végül pedig kiváló játékkal még egyszer elnyerte az orosz adogatását, amivel a meccs be is fejeződött. Ivanović a negyeddöntőben könnyen nyert az ukrán Elina Szvitolina ellen, Jelena Janković pedig gyönge játékkal szenvedett súlyos vereséget Serenától. Ivanović a Cincinnatiben szerzett pontokkal feljutott a ranglista 9. helyére, ha az éjjel nyert, 8. lesz, vagyis Na Li sérülése révén mindenképpen a legjobb nyolc kiemelt között lesz a jövő hétfőn kezdődő US Openen.

A férfitornán az éjjel Federer–Ferrer döntőt játszottak. A svájci játékos Murray-t és Raonićot, a spanyol pedig a két meglepetésembert, Robredót és Benneteau-t győzte le. Ferrer a 45. döntőjében a 22. serlegért játszik, míg Federer a 121. döntőjét vívta, és ha nyert, Cincinnatiben hatodszor bajnok, valamint 80. tornagyőzelemmel az öröklista 3. helyét foglalja el Jimmy Connors (109) és Ivan Lendl (94) mögött.

A héten Winston-Salemben férfi-, New Havenben női tornát tartanak, a US Openen pedig holnaptól a Grand Slam-torna selejtezője lesz műsoron. New Havenben Bojana Jovanovskit is sorsolták, és a szerb a nyitányon a kanadai Eugenie Bouchard-ral találkozik.

Nikola Milojević megnyerte az ankarai futurest, ami harmadik tornagyőzelme ebben a rangban, és visszajutást jelent a legjobb 400 közé.

Sarm es-Sejkben a szabadkai Vojislava Lukić a negyeddöntőig jutott, és új ranglistapontokat szerzett, melyekkel augusztus 25-én már az 1000 legjobb közé várjuk.

CINCINNATI. – A női torna negyeddöntőjében: S. Williams–Janković 6:1, 6:3, Ivanović–Szvitolina 6:2, 6:3, Sarapova–Halep 3:6, 6:4, 6:4, Wozniacki–A. Radwanska 6:4, 7:7, elődöntő: S. Williams–Wozniacki 2:6, 6:2, 6:4, Ivanović–Sarapova 6:2, 5:7, 7:5, férfiak, negyeddöntő: Ferrer–Robredo 6:4, 3:6, 6:3, Raonić–Fognini 6:1, 6:0, Benneteau–Wawrinka 1:6, 6:1, 6:2, Federer–Murray 6:3, 7:5, elődöntő: Ferrer–Benneteau 6:3, 6:2, Federer–Raonić 6:2, 6:3.

ANKARA. – A futures döntőjében: Milojević–Van Peperzeel 7:5, 7:5.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Ottomano–Lukić 6:2, 6:1.