2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Ivanović Grand Slam-tornát nyerne

A szerb Ana Ivanović még mindig érez magában annyi erőt, hogy a négy Grand Slam-torna közül valamelyiken a magasba emelje a serleget. A teniszezőnő nemrég azt mondta: ebben az idényben érett játékot mutatott, s ez hozzájárult a jó eredményekhez. Ivanović 2014-ben négy tornagyőzelmet íratott a neve mellé, s összesen 56 mérkőzést nyert meg, a Grand Slam tornákon azonban gyengén teljesített, hiszen csak a melbourne-i Australian Openen jutott be a negyeddöntőbe.

Korábban a sikerek számomra stresszesek voltak. Mostanra már elég tapasztalatot gyűjtötte, hogy megértsem, nincs semmi okom arra, hogy élvezzem is azt, amit csinálok” - mondta Ivanović, aki hozzátette: „versenyző típus vagyok, szeretem a kihívásokat, a szoros mérkőzéseket, s úgy vélem, ez látszik a pályán és azon kívül is”.

Ivanović nem titkolta el, a jövőben a nagy tornákon szeretne minél jobb eredményt elérni: „A célom a szingapúri mestertornán való indulás kiharcolása volt, s ez sikerült is. Nagyon jó érzés visszakerülni a világ nyolc legjobb játékosa közé, de nekem továbbra is az az álmom, hogy Grand Slam tornát nyerjek, mivel elsősorban ezeken a versenyeken aratott győzelmekkel írják be a teniszezők a nevüket a történelemkönyvbe” - nyilatkozta Ivanović, aki jelenleg a linzi tornán szerepel, amelyet 2008-ban és 2010-ben is megnyert. A szerb teniszező az első fordulóban a francia Pauline Parmentier ellen nyert 6:3, 6:2-re, a második fordulóban pedig az amerikai Madison Brengle lett volna az ellenfele, de a szerb teniszező csípősérülése miatt visszalépett a tornától, hogy az október 20. és 26. között sorra kerülő szingapúri versenyig felépüljön.