2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

A belügyminiszter megcáfolta Đoković kijelentését

Nebojša Stefanović, szerbiai belügyminiszter kedden délután közölte, a péntektől vasárnapig tartó Szerbia–Horvátország Davis-kupa mérkőzésre, amelyet Kraljevón rendeznek meg, a 3228 bérletből a tervek szerint 291 kapható szabad eladásban.

A szerbiai belügyminisztérium ezzel megcáfolta Novak Đoković kijelentését, ugyanis a világranglista első helyén álló vasárnap azt nyilatkozta a Blic napilapnak, „nem létezik, hogy 13 perc alatt elfogyott az összes jegy a kraljevói találkozóra. Vagyis lehetséges, ha 50 bérletet szánnak szabad eladásra. A végén kiderült, hogy minden jegy elkelt, még mielőtt az elárusítás elkezdődött volna. Egyértelmű, hogy valaki bűncselekményt követett el, s ezért valakinek felelnie kell”.

A Szerbiai Teniszszövetségnek a rendelkezésére álló teljes bérletből 800-at át kellett adnia a Nemzetközi Teniszszövetségnek (ITF) és a horvát válogatottnak.

„Az eladásra szánt bérletek száma 2428, amiből 107-et már a jegypénztáraknál értékesítettek, 190-re pedig ugyanerre a sors vár a mérkőzés napján. A maradék 2131 bérletet pedig fizikai vagy jogi személyekhez kerültek” – mondta Stefanović, aki hozzátette, egyelőre nem rendelkezik információkkal azzal kapcsolatban, hogy kik kapták ingyen és kik fizettek a bérletekért. „A nyomozás folytatása során ki fogjuk deríteni, hogy ezen a téren történt-e törvényszegés” – mondta Stefanović.

A legtöbb bérlet a kraljevói Elektro-Srbijához került (300), a raškai körzetvezetőnek 250, a kraljevói polgármesternek pedig 100 bérlet jutott, a Szerbiai Teniszszövetségnek 108, a BNP Paribasnak 104, a szerb válogatott pedig 120 bérlettel gazdálkodhat.