2024. szeptember 1., vasárnap

Románia az esélyes, de…

Uniós tisztségviselők szerint határozottabb reformokra és párbeszédre van szükség

A vendég Románia a továbbjutás esélyese a B. J. King-kupa rájátszása mai és holnapi kraljevói meccsén, amelyen Szerbia a Natalija Stevanović, Lola Radivojević, Katarina Kozarov, Mia Ristić és Aleksandra Krunić összeállításban szerepel. Történt már nagyobb meglepetés is, amiért nem elképzelhetetlen, hogy a sérült Olga Danilović nélkül kiálló Szerbia mégis ott lehet jövőre a világcsoport tavaszi selejtezőjében. Holnap és vasárnap Charleroiban Magyarország a belga válogatott vendége.

A jövő héten Torinóban sorra kerülő évzáró mestertorna sorsolását az este tartották meg, amikor kiderült, hogy a címvédő Novak Đoković milyen összeállítású csoportban indul a csúcsot jelentő 7. titulusért. E hét viszont akár a magyar tenisz szép sikerével is zárulhat. Szófiában ugyanis Fucsovics Márton és Marozsán Fábián bejutott a 250-es torna negyeddöntőjébe. Az elődöntőért Fucsovics az este az orosz Pavel Kotovval, Marozsán pedig a német Jan-Lennard Struff-fal csatázott.

SZÓFIA. – ATP-torna, 1. forduló: Fucsovics–Rodionov 3:6, 6:4, 6:1, Marozsán–Bautista 6:3, 3:6, 7:6, Draper–Musetti 7:5, 6:2, Mannarino–Ramos 6:4, 6:4, Kotov–Baez 3:6, 7:6 – feladás, Struff–Harris 7:6, 6:4.

METZ. – ATP-torna, 2. forduló: Sevcsenko–Valkusz 7:5, 2:6, 6:2, Van Assche–Wawrinka 3:6, 7:6 – feladás, Fognini–Bublik 4:6, 7:6, 7:6, Sonego–Shelbayh 6:3, 7:5.

SEVILLA. – B. J. King–Kupa: Olaszország–Franciaország 2:1, Kanada–Spanyolország 3:0.

CHARLESTON. – Női challenger, 1. forduló: Udvardy P.–Jones 6:4, 6:3.

Nyitókép: Billie Jean King aláírt mezt kapott a világbajnok spanyol női labdarúgó-válogatottól a róla elnevezett kupa második napján (Fotó: Beta/AP)