2024. október 7., hétfő

Alakul a felső ág csúcsrangadója

Az este a centerpálya utolsó meccsén Novak Đoković és a dán Holger Rune arról döntött, hogy melyikük lesz a wimbledoni negyeddöntő nyolcadik résztvevője. Előzőleg az alsó ág további három továbbjutója lett ismert, vasárnap este pedig már megkaptuk a negyeddöntő két párját, vagyis az elődöntőért a Sinner–Medvegyev és az Alcaraz–Paul csatát vívják.

Az orosz 6:5-re vezet a világelső olasz ellen, Sinner éppen a legutóbbi öt meccsen – tavaly ősszel és az idén tavasszal – nyerni tudott, és a tavaly áprilisban még 0:6-os mérleget már ki is tudja egyenlíteni. A címvédő Alcaraz sem dicsekedhet túlzottan, hisz Tommy Paullal 2:2-re áll. Nem lenne csoda, ha Medvegyev vagy Paul közül legalább az egyik továbbjutna, mégis valószínűbb, hogy kialakul a Sinner–Alcaraz csúcsrangadó. Ugyanakkor reméljük, hogy az este Novak is sikeres volt, s ez esetben a negyeddöntőben az ausztrál Alex de Minaur vagy a francia Arthur Fils lesz az ellenfele.

A nőknél folytatódott az esélyesebbnek tartottak bukdácsolása. Vasárnap este nemcsak a 2. helyen kiemelt amerikai Coco Gauff esett ki, hanem a brit Emma Raducanu és a spanyol Paula Badosa is. Gauffot olasz származású honfitársnője, Emma Navarro búcsúztatta, Raducanut a torna nagy meglepetése, a nagyon okosan játszó új-zélandi Lulu Sun győzte le, és legkevésbé meglepetés, hogy Badosa kikapott a horvát Donna Vekićtől. A legizgalmasabb a negyedik meccs volt, amelyben az olasz Jasmine Paolini és az amerikai Madison Keys ádáz csatáját végül is az amerikai játékos sérülése döntötte el.

A negyeddöntő ismert párjai: Paolini–Navarro (a mérleg 0:3) és Vekić–Sun (először játszanak). A nyolcaddöntő tegnap délutáni és esti meccsein a 2022-es bajnok Jelena Ribakina és a nagy formában levő Anna Kalinszkaja rangadója vonzotta a legtöbb figyelmet.

WIMBLEDON. – Férfiak, nyolcaddöntő: Sinner–Shelton 6:2, 6:4, 7:6, Alcaraz–Humbert 6:3, 6:4, 1:6, 7:5, Medvegyev–Dimitrov 5:3 – feladás, Paul–Bautista 6:2, 7:6, 6:2. Nők, nyolcaddöntő: Navarro–Gauff 6:4, 6:3, Paolini–Keys 6:3, 6:7, 5:5 – feladás, Sun–Raducanu 6:2, 5:7, 6:2, Vekić–Badosa 6:2, 1:6, 6:4.

 

Nyitókép: Emma Navarro bátor játékkal és okos taktikával győzte le a fő esélyessé előállt Coco Gauffot (Fotó: Beta/AP)